Pişi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişi Tarifi



Pişi Tarifi

Malzemeler:

1 paket Kek Karışımı
1 yumurta
300 g (1,5 su bardağı) yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz

Dolgu:

100 g (1 su bardağı) rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz

Hazırlanışı:

Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 2-3 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı peynir rendesi ve maydanoz karışımı koyun Kalan hamurları bunların üzerine kapatın Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın

Püf Noktası: Hamuru açtıktan sonra kare şeklinde kesip iç malzeme koymadan da kızartabilirsiniz Arada ocağın altını kısarsanız, yağın çok fazla kızmasını engelleyerek pişilerin iç ve dış kısımlarının orantılı pişmesini sağlarsınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Pişi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişi Tarifi



Pişi Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
Kızartmak için sıvıyağ
Biraz çörekotu

Hazırlanışı:
Ilık suda mayayı eritin Tuz maya ve suyu eriterek yumuşak bir hamur yapın Üzerini kapatarak iki katına çıkana kadar mayalandırın Hazırladığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde şekillendirin önceden ısıtılmış yağda kızartın

Not: Un su maya ve çörekotundan sonra hamura isteğe bağlı olarak biraz ayçiçek yağı eklenirse hamur daha yumuşak olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Pişi Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişi Tarifi



Pişi Tarifi

Malzemeler
Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sıvı yağ

Hazırlanışı:



Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın Afiyet olsun

Şimdi gidip yapıcam:)) ohh afiyet olsun bana :D

Alıntı Yaparak Cevapla

Pişi Tarifi

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişi Tarifi



Yarım kg un

1 çorba kaşığı maya (kuru yaş farketmez)

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su

Yeteri Kadar sıvı yağ

Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.