Parmesan Peynirli Erişte Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Parmesan Peynirli Erişte TarifiParmesan Peynirli Erişte Tarifi 5 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz 500 gr erişte 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 su bardağı parmesan peyniri rendesi (yoksa kaşar peyniri rendesi) 1 su bardağı krema 1 çay kaşığı karabiber Su ve tuzu büyük bir tencerede harlı ateşte kaynatınız Erişteyi suya boşaltıp ateşi orta sıcaklığa getirerek, erişteleri 5-7 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, erişteleri bir süzgeçten süzerek ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Tereyağı, parmesan peynirini, kremayı ve biberi erişteye katıp, iki çatalla iyice karıştırarak hemen servis ediniz Not: Parmesan peynirli erişte, yalnız başına yada yeşil salata ile servis edilebilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|