Parmesan Peynirli Erişte Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesan Peynirli Erişte Tarifi



Parmesan Peynirli Erişte Tarifi

5 su bardağı su

2 tatlı kaşığı tuz

500 gr erişte

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 su bardağı parmesan peyniri rendesi (yoksa kaşar peyniri rendesi)

1 su bardağı krema

1 çay kaşığı karabiber

Su ve tuzu büyük bir tencerede harlı ateşte kaynatınız Erişteyi suya boşaltıp ateşi orta sıcaklığa getirerek, erişteleri 5-7 dakika, yumuşayıncaya kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip, erişteleri bir süzgeçten süzerek ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız

Tereyağı, parmesan peynirini, kremayı ve biberi erişteye katıp, iki çatalla iyice karıştırarak hemen servis ediniz

Not: Parmesan peynirli erişte, yalnız başına yada yeşil salata ile servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.