Acı Badem Kurabiyesi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiAcı Badem Kurabiyesi Tarifi Malzemeler 4 adet yumurta akı, 1 bardak şeker, 1 bardak toz fındık, ½ limon suyu Yemek Tarifi Yumurta akı, toz fındık ve şekeri bir tencere içinde kısık ateşte çırpın Şeker eriyince limonu sıkın karıştırın Ocağın altını kapatın Bu karışımı tezgaha döküp soğutun 15dk sonra karıştırın ve düz şanti torbasına doldurun Kullanacağınız fırın tepsinse yağlı kağıt serin üzerine torbadaki hamuru parça parça sıkın 160derecede 15dk pişirin Hayatta en çok sewdiğim şeyler arasında yer alan birşey :)) Ama yapmaya waktim yok beni düşünüp yapanım da yok |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi Tarifiwalla nasil bisey blmm ama adi süper Bademsiz Acı Badem =) |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiSerkan niye değiştiriyorsun sen benim tarifimn adını,ben bademden nefret ediyorum diye acıbadem kurabiyeme fındık koyuyorum olamazmı yani Allah Allah bak sinirlendim ben :) Hem yapmıyorsun hemde adını değiştiriyorsun olmaz ama |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiAlıntı: edalı00 Nickli Üyeden Alıntı Serkan niye değiştiriyorsun sen benim tarifimn adını,ben bademden nefret ediyorum diye acıbadem kurabiyeme fındık koyuyorum olamazmı yani Allah Allah bak sinirlendim ben :) Hem yapmıyorsun hemde adını değiştiriyorsun olmaz ama yani badem yerine findik koyabiliyoruz onu demek istemis serkan abi o baslika süper ya, serkan abi gülmekten kopardin beni xD |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiBilmiyorum serkan abin ne demek istemiş ama kızdım ona bilemiyorum yani |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi Tarifitamam anladım şimdi niye kapatıp gittiğini bişey demeden seslenmeden oysaki biraz önce dediğim gibi yaptırmak için sipariş vermiştim gönderecektim eski haline alırım konunu tamam |
10-28-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiModeratör bey karıştırdınız ortalığı :) Sorun yok Serkan için rahat olsun:) |
10-28-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiAcı Badem Kurabiye Tarifi 6 tanesi acı olmak üzere 200 gram tatlı bademi soyup havanda bir yumurta akı ile beraber dövünüz İyice ezilince 150 gram tozşeker serperek tahta kaşıkla iyice karıştırınızYarım yumurta akı daha koyup karıştırdıktan sonra önceki gibi 150 gram şeker daha serpiniz ve yarım yumurta akı daha koyup karıştırarak kaseye alınızSonra hamuru kahve kaşığı ile saç tepsiye serilmiş bir kağıdın üzerine dörder santim ara verip, ceviz büyüklüğünde parçalar dizerek birer santim boyunda köfte biçimi yuvarlaklar yapınız Fırça ile üzerlerini gayet hafif ıslatarak orta hararetli fırında güzel bir renk alıncaya dek pişiriniz Soğuyunca kağıtları çıkararak tabağa koyup servis yapınız |
10-28-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiAcı Badem Kurabiyesi Tarifi Malzemeler: 200 gr badem 2 çorba kaşığı acıbadem 4 çorba kaşığı patates unu 700 gr (altı buçuk su bardağı) un 150 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 1 tutam tuz 150 gr margarin 1 adet yumurtanın akı Yapılışı: Kızgın bir fırının içine tatlı ve acıbademleri koyun ve 15 dk kızartın Fırından çıkarıp soğumaya bırakın Islak bir bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkartın Tüm bademleri birarada çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın Üzerine patates ununu, unu, toz şekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı, tuzu ve eritilip, biraz soğutulmuş margarini katın Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerini ince bir un tabakası ile kaplayın Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin Piştikten sonra fırından çıkarıp, kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin |
10-28-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Badem Kurabiyesi TarifiAcı Badem Kurabiyesi Tarifi MALZEME: 300 gram badem içi 300 gram pudra şekeri 3 adet yumurta 10 tane acı badem yarım çorba kaşığı un HAZIRLANIŞI: Bademlerin kabuğu çıkarıldıktan sonra pudra şekeri ile 3-4 defa çekilir 3 yumurta akı çukur bir kaba konulur bademle karışık pudra şekeri yumurta aklarına ilâve edilir un da ilâve edilerek 15 dakika tahta kaşıkla karıştırılır Yağ kâğıdı kaplanmış fırın tepsisine madeni duyla ceviz büyüklüğünde 3 er santim ara ile sıkılır, üzerlerine hafit ıslatılmış fırça geçirilir Yarımşar acı badem ortalarına konur Hafif fırında pembe olarak kızartılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|