Laz Böreği Tarifi ( Rize ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz Böreği Tarifi ( Rize )Laz Böreği Tarifi ( Rize ) Rize Valiliği Malzemeler: 5 yumurta 7 su bardağı süt 5 kaşık tereyağı 1,5 su bardağı şeker 1,5 kahve fincanı nişasta 1,5 kahve fincanı pirinç unu Alabildiği kadar buğday unu Tuz Yapılışı: Bir kase su, iki kaşık tereyağı, bir yumurta sarısı, az tuz, bir iki damla zeytinyağı ve alabildiğince un katılarak yoğrulur ve ondört parçaya bölünür Bu ondört parça ile laz böreğinin on dört yufkası açılır Yapraklar arasına konacak muhallebinin yapılışı: Süt ve şeker kaynatildıktan sonra az tuz konur, ayrı bir kapta pirinç unu veya nişasta, dört yumurta sarısı, bir bardak soğuk su ile iyice çırpılır, kaynayan süte karıştırılarak ilave edilir Piştikten sonra bir tutam karabiber serpilir Yedi hamur tek tek açılır ve her bir yaprağına tereyağı sürülerek tepsiye dizilir, üzerine önceden hazırlanmış olan muhallebi soğuk olarak dökülür Geriye kalan yedi hamurda tek tek açılarak ve tereyağı süıiilerek muhallebinin üzerine dizilir Arzu edilen şekilde kesilir, üzerine tereyağı gezdirilerek fırına verilir Bir buçuk bardak şeker, bir bardak su ile hazırlanan ilik şurup, fırından çıkan böreğin üzerine dökülür Fındık veya cevizle süslendikten sonra ılık olarak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|