![]() |
Saray Sarması Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Sarması TatlısıSaray Sarması Tatlısı Saray Sarması Tarifi Saray Sarması Yapılışı Malzemeler 1 litre süt 1,5 su bardağı toz şeker 6 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 su bardağı hindistan cevizi 2 adet muz Hazırlanışı Derin bir tencerede; süt, toz şeker, margarin ve unu karıştırın ![]() Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ![]() Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyayı ekleyip karıştırın ![]() Büyük bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın ![]() Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dökün ![]() Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ![]() 1 gece bekletin ![]() Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdörtgen parçalara kesin ![]() Her bir parçanın ortasına muz dilimi koyun ![]() Rulo şeklinde sarın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|