![]() |
Berat Kandilinde Nasıl Namaz Kılınır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berat Kandilinde Nasıl Namaz KılınırBerat kandilinde nasıl namaz kılınır erat Kandili Namazı Nasıl Kılınır? Berat Kandili'ni nasıl ihya edelim? ![]() ![]() ![]() ![]() Ayette geçen, 'mübarek gece'den maksat; Berat gecesidir ![]() ![]() ![]() Berat Kandili Nedir? Berat Kandili Önemi Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayın! 2012 Berat Kandili Mesajları İçin Tıklayın! Berat Kandili Duası İçin Tıklayın! Beraat Kandili namazı -I (Hayır Namazı) Niyeti; "Yâ Rabbî, niyet ettim senin rızâ-i şerîfin için namaza ![]() ![]() Kılınışı Her rek'atte Fâtiha-i şerîfeden sonra 10 İhlâs-ı şerîf okunur İki rek'atte bir selâm verilerek 100 rek'atte tamamlanır Her rek'atte 100 İhlâs-ı şerîf okumak sûretiyle 10 rek'at olarak da kılınabilir ![]() (Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstiğfâr-ı şerîf: 14 kere Salevât-ı şerîfe: 14 kere Fâtiha-i şerîfe (besmeleyle): 14 kere Âyetü'l-Kürsî (besmeleyle): 14 kere Lekad câeküm ![]() ![]() ![]() 14 kere 'Yâsîn' dedikten sonra 1 Yâsîn-i şerîf İhlâs-ı şerîf (besmeleyle): 14 kere Kul eûzu birabbil-felak ![]() ![]() ![]() Kul eûzu birabbin-nâs ![]() ![]() ![]() "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber ![]() ![]() Salevât-ı şerîfe (Salât-ı Münciye okumak efdaldir): 14 kere ![]() "Allâahümme salli alâa seyyidinâa Muhammedin ve alâa âali seyyidinâa Muhammedin salâaten tünciinâa bihâa min cemî'ıl-ehvâali ve'l âafâat ![]() ![]() ![]() ![]() Mânâsı: Allâh'ım, Efendimiz Muhammed'e ve ehl-i beytine bizi bütün korku ve âfetlerden kurtaracağın, bütün ihtiyaçlarımızı göndereceğin, bütün günahlarımızdan temizleyeceğin, nezdindeki derecelerin en yücesine yükselteceğin, hayatta ve ölümden sonra bütün hayırların nihâyetine ulaştıracağın şekilde râhmet eyle ![]() ![]() Berat Gecesi Namazı -II Berat gecesi kılınan namazlardan biride iki rekat olarak kılınır ![]() Birinci rekatta Fatiha okunduktan sonra kısa bir sure okunarak rükuya gidilir ![]() ![]() ![]() İkinci rekatta da aynı şekilde Fatihadan sonra kısa bir sure okunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu namaz hakkında Hz ![]() ![]() -"Ya Aişe, bu gecenin nasıl bir gece olduğunu bilir misin? Bende -"En iyisini, Allah ve Resulü bilir ![]() ![]() -"Bu gece şaban ayının yarısıdır ![]() ![]() ![]() -"Olur" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Azabından affına sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra kendisine sordum: "Ya resulullah, bu gece secdende bir şeyler okuduğunu duydum ![]() ![]() "Onları hem sen öğren, hem de başkalarına öğret ![]() Berat Kandili olan bu mübarek geceyi nasıl ihya edeceğiz? 1-Yatsı ve Sabah namazlarını mutlak surette cemaatle kılmalıyız ki, geceyi sabaha kadar ibadet etmiş olalım ![]() 2- Geceyi oruçlu olarak karşılayalım ve ertesi günü de oruç tutalım ![]() 3- Bir günlük kaza namazı kılalım 4- Berâat gecesinde 100 rek'atlı Hayır Namazı vardır ki, kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nâil olur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|