Baharatlı Pilav Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Pilav YapılışıMalzemeler Tuz , 1 Su bardağı pirinç 3 Çorba kaşığı zeytinyağı 2 Çorba kaşığı tereyağı 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 1 Tatlı kaşığı kekik 2 Adet soğan 2 Su bardağı et suyu 1 Tatlı kaşğı biberiye Baharatlı Pilav Yapılışı Pirinci soğuk suda yıkayıp, süzün Soğanı ince ince kıyıp, eritilmiş tereyağında pembeleştirin Tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak pirinçlerin rengi değişene dek kavurun Kekik ve biberiyeyi pirincin üzerine serpiştirip, zeytin yağını ilave edin Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar et suyunu ekleyin Kapağını kapatatıp, kaynadıktan sonra ateşi kısın Pilav pişince ateşten alıp, kaşar peynirini ekleyerek karıştırın Kapağını kapatıp, 10-15 dakika demlenmeye bırakın Üzerine biberiye serpin ve dilerseniz nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|