Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskişehir Usulü Çiğ Börek YapılışıEskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi Resimli Eskişehir Usulü Çiğ Börek Nasıl Yapılır Resimli Eskişehir Usulü Çiğ Börek Tarifi Eskişehir Usulü Çiğ Börek Yapılışı Çiğ Börek (Eskişehir) Malzemeleri : 4 su bardağı un Bir tatlı kaşığı (silme) tuz Su (hamuru için aldığı kadar) 250 kg kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz az karabiber Yarım çay bardak su Çiğ Börek (Eskişehir) yapılışı Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır Meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|