![]() |
Aşktır Ki Gerisi Vesairedir... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşktır Ki Gerisi Vesairedir...Aşktır ki Gerisi Vesairedir ![]() ![]() ![]() Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib Kılma derman kim helâkim zehr–i dermanındadır Fuzuli Sevgili! ![]() ![]() Aşkın şiirini yazmak isterdim sana; sana aşkı şiir ile yazmak isterdim ![]() ![]() ![]() Aşkı seninle tanımlamak ister aşkı sende tanımak isterdim ![]() Ay ikiye bölündüğünde yanında olmak Uhud’da dişini avcuma almak isterdim ![]() Sevgili! ![]() ![]() Şimdi senden uzakta aşk şudur diyebilsem eğer son defa kendimi ve ilk defa okuyucumu kandırmış olacağım ![]() Bildim dediğim bir aldanıştır çünki o duydum dediğim bir yanıştır ![]() Şimdi ayın şın ve kaf’ları çıkardılar elifbelerden de sensizliğin mektebinde bir sabra mıhladılar bizi elif’lerle he’lerden ![]() Sensizlikte hasretin hüzzamlarını öğrendik kucak kucak ve aşkın nihavent saltanatını arar olduk köşe bucak ![]() Bildiğimizi sandıkça yandık da yolunda yolunda yandığımızı sandıkça bildik sonunda ![]() Aşkın gerçeği değildi bildiğimiz ama aşkın ateşiydi yandığımız ![]() Artık şüphedeyiz canları yâre ulaştıran bir sel miydi aşk şekeri güzele sunup ağuyu kalbe bulaştıran bir el miydi! ![]() ![]() Sana varacak yolların çilesi miydi; tutkular ötesi tutkunun zirvesi hasretle yanışların sesi miydi! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|