Kolay Kuru Pasta Tarifi(Milföylü) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Kuru Pasta Tarifi(Milföylü)Malzemeler: - 4 adet milföy hamuru - 1 su bardağı toz şeker Milföy hamurları iyice yumuşadığında yanyana dizin Bir merdane yardımıyla şekildeki gibi birbirlerine yapışmalarını sağlayın Üzerlerine bolca toz şeker serpin ve merdane ile üzerinden geçin Toz şekerin tam bir ölçüsü yok aslında ama bol bol serpmeniz gerekiyor; çünkü kuru pastaya tek tat veren şey toz şeker Eğer milföy hamurlarının arasında boşluklar oluşursa elinizle birleştirebilirsiniz Ardından hamurun her iki ucundan başlayarak eşit bir şekilde sıkı sıkı sararak ortaya kadar gelin Bir folyoya sararak veya kapalı bir kap içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletin Rulo halindeki hamuru buzdolabından çıkartın Yağlı kağıt serdiğiniz veya yağladığınız bir tepsiye ince ince dilimleyerek dizin Önceden ısıtılmış 200 derece frında 10-15 dakika kadar (renkleri hafif kızarıncaya dek) pişirin Alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|