Ciğerli İç Pilav Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğerli İç Pilav TarifiCiğerli İç Pilav Tarifi Ciğerli İç Pilav Tarifi Resimli Ciğerli İç Pilav Yapılışı Ciğerli İç Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 bardak et veya tavuk suyu 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 250 gr kuzu ciğeri 1 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı siyah üzüm 1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar Karabiber tuz soğanı pembeleştirin Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun Üzerine ayıklanmış yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun Karabiber tuz yenibahar tarçın toz şeker siyah üzüm kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|