Yemek Pisirmek |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Pisirmek” Yemekleri yüksek ateşte pişirmek kansere davetiye” böyle diyor Onkolog Prof Dr Erkan Topuz Sağlıklı beslenme vücudumuz için gereken besinlerin yeterince ve dengeli olarak alınması şeklinde özetlenebilirPeki ama bu sağlıklı gıdaları nasıl pişirmeliyiz ki hem besin değerlerini kaybetmesinler hemde sağlıksız hale gelmesinler En ideali yiyecekleri çok az suyla hafif ateşte ağır ağır ya da buharda pişirmektirÖzellikle sebzelerin vitamin kaybını önlemek için çok fazla pişirilmemesi biraz diri bırakılması önerilir Yüksek ısılarda kaynatma kızartma ve mangalda pişirme kimyasal maddelerin açığa çıkmasına ve kanser oluşmasına neden olabilir Pek çoğumuzun pek sevdiği susamı yanmış “çıtır simit” ya da kabuğu yanmış fazla kızartılmış ekmek közlenmiş bibermısır veya üzerinde siyah noktalar oluşmuş sarı leblebi gibi dış yüzeyi yanmış besinlerden uzak durmak gerekiyor Yine özellikle piknikçilerin vazgeçilmezi olan mangalMangal yaparken kömürün iyice köz haline gelmesine dikkat etmek gerekiyorEğer mangal kömürü tam olarak köz haline gelmezse içindeki zehirli gazlar ete siner ve kanserojen bir hal alır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|