Muzlu Etimekli Tatlı Tarifi - Muzlu Etimekli Tatlı Yapılışı |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Etimekli Tatlı Tarifi - Muzlu Etimekli Tatlı YapılışıMuzlu Etimekli Tatlı Tarifi - Muzlu Etimekli Tatlı Yapılışı - Muzlu Etimekli Tatlı Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 bardak şeker 1/2 bardak su 1 paket etimek 2 adet muz 1 kaşık margarin 1/2 kilo süt 1 kahve fincanı un 1 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya Yapılışı: Önce şeker ve su 15 dakika kadar kaynatılır Bir payreks kalıba dizilmiş etimeklerin üzerine bu şerbet dökülür Diğer tarafta un süt şeker ve bir kaşık margarin karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir pişeceğine yakın vanilya ilave edilir Tencerenin altı kapatılır Etimeklerin üzerin halka halka doğranmış muzlar dizilir Ilınmış olan muhallebi bütün kabı kaplayacak şekilde yapılır ve kaşıkla düzeltilir Soğuduktan sonra servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|