Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
resimli, sarması, sultan, tarifi, tatlısı, yapılışı

Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)





Sultan sarması

Malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı hidistan cevizi
1 paket sade krem şanti+1 bardak süt
Yapılışı
Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilirMuhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır
Margarin ilave edilip mikserde 5-6 dakika çırpılır
Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır
Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır
Muhallebi soğumaya bırakılır
1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır
Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilirSonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.