Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)Sultan sarması Malzemeler 4 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı hidistan cevizi 1 paket sade krem şanti+1 bardak süt Yapılışı Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilirMuhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır Margarin ilave edilip mikserde 5-6 dakika çırpılır Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır Muhallebi soğumaya bırakılır 1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilirSonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılırAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|