Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocukta, hastalığı, kronik, olan, tehlike

Kronik Hastalığı Olan Çocukta Bir Tehlike Daha

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kronik Hastalığı Olan Çocukta Bir Tehlike Daha

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd Doç Dr Didem Behice Öztop, yapılan araştırma ve gözlemlere göre, tıbbi rahatsızlığı bulunan çocukların, psikiyatrik ve psikososyal güçlüklerle karşılaşma riskinin normal yaşıtlarına göre daha fazla olduğunu kaydetti

Yrd Doç Dr Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların yaşamlarının herhangi bir döneminde hastalanma olasılığının yüzde 30, belirli bir sisteme ait hastalık görülme olasılığının yüzde 15, kronik bir hastalık görülme olasılığının ise yüzde 2 olduğunu söyledi

Çocuklarda normalden sapma veya bozukluk gösteren, kalıcı yetersizlik bırakabilen, geriye dönüşü olmayan, hastanın rehabilitasyonu için özel eğitim gerektirebilen, uzun süre bakım, gözetim ve denetim gerektireceği beklenen durumların ''kronik hastalık'' olarak ifade edildiğini dile getiren Öztop, ''Yapılan araştırmalar ve gözlemlerde tıbbi rahatsızlığı olan çocukların psikiyatrik ve psikososyal güçlüklerle karşılaşma riski normal yaşıtlarına oranla daha fazladır Tıbbi bir hastalığı olan çocukların yüzde 20-30'unun en az yarısında, dış görünüşü etkileyen veya nörolojik bir durum söz konusu olduğunda psikiyatrik rahatsızlık görülmektedir'' diye konuştu

Öztop, ergenlik dönemindeki hastalarda, optimistik yaklaşım, hastalık konusunda değerlendirme ve tedavi hakkında katılımı olan herkesi bilgilendirme, hastalıkla ilgili duyguların dile getirilmesine olanak sağlama, oyun veya resim gibi yansıtmalı teknikler şeklindeki ruhsal ve davranışsal yardımlarla kaygıların azaltılabileceğini ifade etti

Öztop, bunun yanında hastaya, sevdikleri ve yakınlarının ziyareti, refakati, günlük düzen ve rutinlerin olabildiğince korunması ve sürdürülmesi ile hastaneye yatıştan önce eğitim verilmesinin de ruhsal ve davranışsal yardım olduğunu anlattı

AA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com