Doğru Bilgileri Saklamayın Paylaşın ... |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğru Bilgileri Saklamayın Paylaşın ...DOĞRU BİLGİLERİ SAKLAMAYIN PAYLAŞIN ANLATIN Ey müslüman !!! Unutmaki cehaletin hakim olduğu şu karanlık günler senin sevap kazanman için harika bir fırsattır Öyleyse bildikleri anlat, korkma bu senin ne rızkına mani olur ve ne de ecelini yaklaştırır ?? Ebu Said el Hudri ra dan; Resulullah sav bir hutbesinde şöyle buyurdu : Sakın bir insanı, hakkın söylemesi gerektiği bir yerde hakkı söylemekten insanlara olan korkusu engellemesin? İBNİ MACE :104007N ?? Ebu Said el Hudri radan; Resulullah sav şöyle buyurdu : Dikkat edin insanların korkusu, sizden birinizin söylemesi gereken bir söze veya sahip olduğu bir hakka mani olmasın Çünkü hakkı söylemek veya önemli bir şeyi hatırlatmak ne kişinin rızkını uzaklaştırır ve ne de ecelini yaklaştırır ? AHMED : 3 / 19 ? İBNİ KESİR : 5C2386S ?? Ebu Said el-Hudri ra dan ; Resulullah sav şöyle dedi : Cihadın en faziletlisi, zâlim sultanın karşısında hakkı söylemektir? İBN MACE : 104011N ? ? Ebu Hureyre ra dan Allah resulü sav buyurdular ki : İlim öğrenipte onu başkalarına anlatmayanın durumu, hazine biriktirip de başkasına yardım etmeyen kimsenin durumu gibidir ? İbn Abdil berr Camiu?l beyanil ilm : 1 / 125 ? Camiu?s Sağir : 3c3468n ? ? Ebu Hureyre ra dan Allah resulü sav buyurdular ki : Kime ilimden bir mesele sorulur da ? bildiği halde ? sorana söylemez ve onu saklarsa, Allah kıyamet gününde onu ateşten bir gemle gemleyecektir ? Ebu Dacud : 4c3658n ? Tirmizi : 4c2787n ? İbni Mace : 1c264-266n ? Taberani MSağir : 1c105n ? ? İbn Abbas ra dan Allah resulü sav buyurdular ki : Bir kimseye Allah bir ilim verir de o da onu gizlerse, Allah kıyamet günü ona ateşten bir gem vurr ? Camiu?s Sağir : 2c1611n ? Taberani Kebir?den ? ? Ebu Zerr ensesini göstererek şöyle demiştir : Beni öldürmek için kılıcı şuraya koysanız, ben de resulullah?tan işitmiş olduğum bir sözü - siz infaz işinizi tamamlayıncaya kadar ? onu ilan etmekten geri durmam ? Buhari : 1c228s TACUDDİN EL BAYBURDİ |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|