Geçköy Köyü Hanak Ardahan |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Geçköy Köyü Hanak ArdahanGeçköy Köyü Hana - Geçköy Köyü Hakkında - Geçköy Köyü Tanıtımı -Geçköy Köyü Resimleri İlçe: HANAK - İl: ARDAHAN Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 222 1997 148 İle Uzaklığı: 41 km İlçeye Uzaklığı: 15 km Rakım: m Sağlık Evi Var / Faal Değil Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Ardahan Bilgiler Nüfus 222(2000) Koordinatlar Posta Kodu 75900 Alan Kodu 0478 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Ardahan İlçe Hanak Web Sitesi Geçköy, Ardahan ilinin Hanak ilçesine bağlı bir köydür Tarihçe Köy, Ardahan ve Hanak bölgesinde adı değişmeyen nadir köylerden biridir Çünkü bölgedeki köy isimleri genellikle ermenice ve rusca isimlerden oluşmakta iken Geç Köyü Türkçe bir isim olarak değişmeden günümüze kadar gelmiştir Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur Coğrafya Ardahan iline 41 km, Hanak ilçesine 15 km uzaklıktadır İklim Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 222 1997 148 Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Altyapı bilgiler Köyde ilköğretim okulu vardır Ancak okul eğitime kapalıdır Öğrenciler ortakent beldesinde taşımalı eğtim ile okumaktadır Köyün içme suyu şebekesi yapım aşamasındadır, gogola mevkiine yapılan depo ile köye su verme çalışmaları devam etmekte olup, 2008 yılında tamamlanması planlanmaktadır kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir Köyde elektrik ve sabit telefon vardır cep telefonları çalışmaktadır Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|