Püf Noktaları

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püf Noktaları



[*]Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır [*] Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır [*] Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar [*] Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır Fakat iki - üç kilo kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir [*] Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır [*] Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz [*] Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirinÇünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilirBu bezelyeleri bir gün kadar soğuk su içinde bekletirseniz, yeniden dirildiklerini görürsünüz [*] Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup buzlukları su ile doldurarak da dondurabilirsiniz Ayrıca ince kıyılmış otları kavanozlara koyup sıkıştırdıktan sonra üstüne sirke, kaya tuzu ya da sıvı yağ koyarak buzdolabında bekletebilirsiniz [*] Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır [*] Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır [*] Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin Böylece 5-6 gün bayatlamadan dayanmasını sağlamış olursunuz Ekmeklerinizi ekmek kutusunda muhafaza etmeyi düşünüyorsanız, küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup ekmek kabınızın bir köşesine yerleştirin Ekmekleriniz daha geç bayatlamış olur [*] Kahvenin zamanla tadı bozulur Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz [*] Sucukları serin bir yerde asmak yetmez Zamanla üstleri beyaz bir küf kaplar Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kestiğiniz bir limonla silin Küflenmesini önlersiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.