Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borçtan, dua, için, kurtulmak, okunan

Borçtan Kurtulmak İçin Okunan Dua

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Borçtan Kurtulmak İçin Okunan Dua

Borçtan kurtulmak için okunan dua

Borç yükünden beli bükülmüç birisi, Hz Ali’ye (ra) gelerek kendisine yardımcı olmasını istemişti Hz Ali (ra) kendisine şöyle demiştir;
Rasulullah’ın bana öğrettiği bir duayı sana öğreteyim de,onu okursan ,üzerinde sebir dağı kadar borç olsa Allah Teala o borcu ödemen için yardım eder,”demiş ve aşağıdaki dua’ya devam etmesini tavsiye etmiştir;
اَللَّهُمَّ اَكْفِنِي بِحَلاَلِكَ وَاَعَنّيِ بِفَضْلِكَ مِمَّنْ سِواكَ

OKUNUŞU:
”Allahümmekfini bi halalike an haramike ve ağnini bi fadlike ammen sivak” (Hz Ali (ra) Tirmizi,Daavat 121

ANLAMI:
”Allah’ım,Helalinden bana yetecek kadar vererek beni haramından koruLutfunla beni senden başkasına muhtaç etme

Peygamber Efendimiz (sas) bir gün mescide girdi
Orada ashabtan Ebu Ümâmeyi gördü Ona;
-Ey Ebu Ümâme,Namaz vakti olmadığı halde neden burada oturuyorsun? Diye sordu
-Sıkıntı ve borç içerisindeyim Ya Rasûlullah !”dedi
Bunun üzerine Peygamberimiz ona aşağıdaki duayı sabah- akşam tekrarlamasını tavsiye buyurdular:

اَللَهُمَّ اِنّيِ اَعُوذُبِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحُزْنِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ

وَالْكَسَلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَاَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ

وَقَهْرِ الرِّجَالِ

OKUNUŞU:
“Allahümme innî eûzü bike mine’l-hemmi, ve’l huzni ve eûzü bike mine’l-aczi ve’l keseli;ve eûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhli,ve eûzü bike min galebeti’d-deyni ve kahri’r-ricâli

ANLAMI:
”Allah’ım! Dünya ve ahirette gam ve kederden sana sığınırımAcizlikten ve tembellikten sana sığınırımKorkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırımBorç altında ezilmekten ve insanların beni aşağılamasından sana sığınırım”

-Ebû Ümame (ra) kısa bir zaman sonra borçlarından kurtulmuştur
Peygamber Efendimiz (sas) borç’tan önce beş özellikten Allah’a sığınmayı tavsiye etmiştirBu beş özellik,Borçlanmanın ve fakirliğin sebepleridirÖnce sebeplerden,Üzüntü,acizlik,tembellik,korkaklık , ve cimrilikten Allah’a sığınmayı tavsiye etmiştirSığınmak,Bu sebeplari terk etmek demektir Bir insan ,onları terk ederse bunların sonunda borçtan kurtulmak çok daha kolay hale gelirYani Peygamber efendimiz (sas) çalışmadan,oturduğu yerde borçtan kurtuluş beklemeyi değil,borçluluğun sebeplerini ortadan kaldırmayı öğütlemiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com