Siirt Şiirleri - Siirt İle İlgili Şiirler |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Siirt Şiirleri - Siirt İle İlgili ŞiirlerSiirt şiirleri , Siirt şiirler En güzel Siirt şiirleri, Çok güzel Siirt şiirleri, Siirt Şu tepenin ardında benim köyüm Hasret dumanı tüter gözlerimde Ömrümü tükettim gurbet ellerinde Gözümde tütüyorsun Sinep köyüm Dağlarında zambak çiçekleri açar Buz gibi şarıl şarıl akar sular Gelinler gibi süslenmiş tabiat Gözümde tütüyorsun Sinep köyüm Kışın beyaza bürünür her yerin Melekler arştan iner seyran eder Dağların bacaların tüter tüter ayrı güzel Gecelerin gözümde tütüyorsun Sinep köyüm Siirttee açılır senin virajlı yolların Tillo'dan geçmez fatiha okumayanın Aşıklar gibi omuz omuza vermiş dağların Gözümde tütüyorsun Sinep köyüm --------------------------------- Siirt Siirt'in Uçsuz Bucaksız Dağlarına Kar Düşmüş İnceden Yamaçlarına Vatan Sevgisiyle Dolu İnsanlarına Baktıkça Doyulmaz, Benim güzel Siirt'im Kezer Suyu, Botan Çayı Var, Kendisine Has Fıstık Bağları Var, Kışınsa Kıpkırmızı Zivzik Narı Var Tadına Doyulmaz, Benim güzel Siirt'im Yaşama İsteği Var Her Mahallesinde Alan, Çakmak, Algül'ünde Cas, Kireç, Kerpiç; Tarihi Evlerinde Gezmekle Doyulmaz, Benim güzel Siirt'im Çarşısı Boydan Boya Esnaf Kimisi Sanatkâr, Kimisi Sarraf Camii Dolu Dört Bir Taraf İbadetine Doyulmaz, Benim güzel Siirt'im Kilim, Seccade, Halı Pervari'nin Meşhur Balı Bu Ürünler Siirt'in Malı İllerin en güzeli , Benim güzel Siirt'im ---------------------------- Siirt Güneydoğu illerinin piridir Derya deniz gibi bilgili Siirt Bütün kültürüyle kökten diridir Çağdaş gelişime ilgili Siirt Nasip oldu yine bağrına düştüm Muhteşem havanla aşkınla piştim Bütün ekibimle ilginden şiştim Türlü bilimlerden görgülü Siirt Nasıl ayrılayım senden yeniden Kaleden ışığın anlatıyor fen Yeşil dolarlarla eylenir mi men Bıttımla fıstıkla örgülü Siirt Nice evliyalar barındırırsın İnsanlığı kinden arındırırsın Bulanık başları durun durursun Necmi’nin çiçeği Birgül’ü Siirt Necmi BAYRAM(Gölge Ozan) ----------------------------- Siirt Siirt’te bir hamam var Kınalı karda yaram var Sevgin bana mahpustur Gözlerinde haram yar Siirt fıstığısın Yarin yastığısın Bahar sende biter Baharda Gül açtırırsın Siirt’te bir gül şişe Altı devran üstü meşe Sevdan bana mahpustur Oldum senle dört köşe Siirt fıstığısın Yarin yastığısın Bahar sende biter Baharda Gül açtırırsın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|