![]() |
Doğum Sonrası Depresyona Dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğum Sonrası Depresyona DikkatYeni anne olan kadınların doğum sonrası karşılaştığı en büyük sağlık sorununun depresyon olduğu belirtildi ![]() ![]() Kadın Doğum Uzmanı Opr ![]() ![]() ![]() Doğumdan itibaren anne ile bebek arasında kurulan ilişkinin, tanımlanamayacak kadar özel olduğunu belirten Yıldırım, bebek sahibi olmanın gerek anne gerekse babanın hayatında büyük değişiklik yarattığını ifade etti ![]() Yeni annelerin doğum sonrası en büyük şikayetlerinden birinin depresyon olduğunu dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: ''Yeni anne olan her 100 kadından 15'inde doğum sonrası depresyon görülmektedir ![]() ![]() ![]() Doğum sonu depresyonla başa çıkmak için yeni anne olan kadınların hislerini, şikayetlerini eşleriyle ve yakınlarıyla paylaşmaları gerektiğini belirten Yıldırım, gerekirse profesyonel yardım almaktan da kaçınılmamasının önemine dikkati çekti ![]() Bebek sahibi olan annenin hayatının genişlediğini, sorumluklarının artığını, vücudunda ve ruhunda birçok değişikliklerin başladığını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: ''Özellikle yeni anneler, doğumdan itibaren bedensel, duygusal ve toplumsal değişiklikler yaşarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ''YARDIM ALMAKTAN KAÇINMAYIN'' Yeni doğum yapan annelerin, bebeğin bakımı konusunda yakınlarından yardım istemesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, annelikle yeni tanışanlara mümkün olduğunca istirahat etmeleri tavsiyesinde bulundu ![]() Yeni doğum yapanlara her işin üstesinden tek başına gelmeye çalışmamaları öneren Yıldırım, ''Bunun yerine vaktini güzel ve kaliteli kullanabilen bilinçli bir anne olunmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|