Çiçek Tatlısı Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiçek Tatlısı Tarifi8 kişilik 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım kahve fincanı sirke 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un 125 gram tereyağı veya margarin 1 su bardağı dövülmüş ceviz Nişasta Şerbet için: 2 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Önce şerbeti hazırlayın Şeker ve suyu kaynatın İnmesine yalan limon suyunu ekleyip, soğutun Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan hamur yapm 15 dakika dinlendirin Ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın Nişasta serperek, yemek tabağı büyüklüğünde açın Ortasından büzerek fiyonk şekli verin Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin Tereyağını eritip, üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin Dövülmüş fındık, fısük veya hindistancevizi serpip, servis yapın Not: Çiçek tatlısı'nı fırında yapmak yerine, kızartarak da yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|