|
|
Konu Araçları |
kabak, tarifi, tatlısı, vejetaryen, yapılışı |
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı YapılışıVejetaryen Kabak Tatlısı Tarifi / Vejetaryen Kabak Tatlısı Yapılışı Vejetaryan Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 kg bal kabağı 1,5 bardak şeker 1/2 bardak dövülmüş ceviz içi Bir fiske tuz (isteğe bağlı) Kabağı küçük parçalara bölün ve soyup 1 cm kalığında şeritler halinde kesin Tencereye koyup şeker ve suyu ekleyerek orta ateşte kabaklar şeffaflaşana kadar pişirin (özellikle tencerenin üstünde kalanlar) soğutup, bir spatula ile karıştırmadan servis tabağına alın ve üstlerine dövülmüş ceviz dökün Not: Kabak parçaları elden geldiğince karıştırılmamalı bu yüzden de derin olmayan bir tencerede pişirilmelidir alıntıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|