Top Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Top Kadayıf Tatlısı Tarifi YapılışıTop Kadayıf Tatlısı Tarifi - Top Kadayıf Tatlısı Yapılışı - Top Kadayıf Tatlısı Malzemeleri Malzemeler 250 g kadayıf 1/2 paket eritilmiş margarin (ben tereyağıyla yapıyorum her zaman) 1/2 su bardağı sıcak süt ceviz şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 3-4 damla limon Hazırlanışı Kadayıfları bir kaba alıp yağları ilave edip iyice tel tel açalım Bir küçük kase ya da çay fincanının içine bir parça koyup ortasını açalım ve cevizi dolduralım üzerini kapatıp sıkıca bastıralım Tepsiye ters çevirip 180 derece fırında kızarinca cevizleri koyalim devam pişirelim Çıkar çıkmaz her birinin üzerine birer kaşık sıcak sütü döküp üzerini kapatalım Beş dakika sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim yine kapatalım Şerbeti için de su ve şekeri kaynatalım koyulaşıp ağır akmaya başlayınca kapatıp 3-4 damla limon dökelim Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|