Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, pilav, tarçınlı, tarifi, yapılışı

Tarçınlı Cevizli Pilav Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Cevizli Pilav Tarifi Yapılışı



Tarçınlı Cevizli Pilav tarifi - Tarçınlı Cevizli Pilav nasıl yapılır



Malzemeler:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 kase yemeklik doğranmış soğan

10 diş sarımsak (minik doğranmış)

2 Su bardağı pilavlık bulgur

Yarım çay kaşığı tarçın

1 buçuk litre kaynar su

Yarım su bardağı kıyılmış yeşil soğan

Yarım su bardağı ceviz içi

Karabiber

Tuz




Hazırlanışı:

Yağı bir tencereye koyun ve soğanları bu yağda pembeleşinceye kadar kavurunSoğanarın pembeşemesine yakın sarımsakları ekleyinArdından bulguru ve biraz da tuz ekleyip 5dk daha kavurun ve tarçını ekleyip karıştırın Tencereye suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Bulgur suyunu çekene dek, yaklaşık 15 dakika pişirin Kıyılmış yeşil soğan ve karabiber ekleyip karıştırın Pilavın tamamını bir servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.