![]() |
Dıhye Zannettiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dıhye ZannettilerDıhye zannettiler Bu zat, ticaret için giderdi seferlere ![]() Her dönüşte, muhakkak uğrardı o Servere ![]() Kıymetli hediyeler ile hem geliyordu ![]() Zira Resulullahı pek fazla seviyordu ![]() Hasan ve Hüseyin’i dahi çok sevdiğinden, Bu babta onları da unutmazdı katiyen ![]() Cebrail, her ne zaman gelseydi Peygambere, Dıhye’nin suretinde gelirdi çoğu kere ![]() Yine onun şeklinde Cibril-i emin bir gün, Gelmiş, oturuyordu huzurunda Resul'ün ![]() Henüz küçük idiler Hasan ve Hüseyin de ![]() O gün oynuyorlardı mescidin bir yerinde ![]() Lakin onlar, birazdan Cebrail-i emini, Görünce, zannettiler Dıhye’nin geldiğini ![]() Buna çok sevinerek, son verdiler oyuna ![]() Ve koşup oturdular Cibril’in kucağına ![]() Acaba ne hediye getirdi? diye onlar, Ellerini, Cibril’in cebine uzattılar ![]() Zira görürlerdi ki önceden hep Dıhye’yi, Cebinden çıkararak, verirdi hediyeyi ![]() Ve lakin mahcub oldu Cebrail, Peygambere, Zira getirmemişti onlara bir hediye ![]() Mahzun etmemek için Hasan ve Hüseyin’i, Oracıktan, Cennete uzattı bir elini ![]() Bir salkım üzüm alıp, verdi onu birine ![]() Sonra bir nar koparıp, uzattı diğerine ![]() İşleri görülünce, o mübarek çocuklar, Kalkıp, neşe içinde yerlerine koştular ![]() Hasan üzüm almıştı, Hüseyin ise narı ![]() Lakin henüz yemeden onlar bu meyvaları, Mescidin kapısında göründü bir ihtiyar ![]() Halinden, fakirliği belli idi aşikâr ![]() Onlara seslendi ki: (Ben fakir ve muhtacım ![]() Günlerdir bir lokmacık yemedim, hayli açım ![]() Yürüyecek gücüm yok açlığımın yüzünden ![]() Bana dahi veriniz o nar ile üzümden ![]() Yüksek yaratılışlı o pırlanta çocuklar, Bir anda, yerlerinden ok gibi fırladılar ![]() Meyveleri fakire vereceklerdi ki tam, İkaz etti onları Cibril aleyhisselam: (Vermeyin sakın ona, o üzümle o narı ![]() Siz fakir zannettiniz zira o ihtiyarı ![]() Halbuki o şeytandır, girmiş insan şekline ![]() Sizleri, hiyle ile acındırdı kendine ![]() O, kavuşmak istiyor o üzümle, o nara ![]() Lakin Cennet meyvası haramdır şeytanlara ![]() Çocuklar, bu ikazla vermeyip döndü geri ![]() Şeytan dahi bir anda terk eyledi o yeri ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|