Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gencin, haccı, hakiki

Bir Gencin Hakiki Haccı

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Gencin Hakiki Haccı

Bir Gencin Hakiki Haccı

Mâlik bin Dinar (rh) buyurdular: Mekke’ye doğru yola çıktım Yolda bir genç gördüm Gece olup üzerine gecenin karanlığı çökünce bu genç yüzünü göğe kaldırıyor ve şöyle yakarıyordu:

-”Ey taatların kendisini sevindirdiği ve isyanların kendisine zarar vermediği Rabbim! Bana, seni sevindiren şeyi (taat ve ibâdeti) ver, sana zarar vermeyen şeylerden (günah ve isyanlar­dan) beni bağışla!” insanlar ihrama girip birlikte ve yüksek sesle telbiye getirdiklerinde, o sessizdi Kendisine sordum:

-”Sende neden insanlar gibi yüksek sesle telbiye getir miyorsun?” O:

-”Ey Şeyh! (yani ey yaşlı kimse) bu telbiye beni, gelecek günahlardan, eskiden işlenmiş, suç ve masiyetlerden kurtarmaz Benim korkum şudur: BenLebbeykdiye telbiye getirirken, bana: Senin,Lebbeyk ve sa’deykdiye telbiye ge­tirmene gerek yoktur Senin sözünü işitip kabul etmiyorum ve sana rahmetle bakmıyorum,denilmesinden çok korkuyorum Onun için insanların içine karışıp onlarla beraber yüksek sesle telbiye getirmekten utandım,” dedi

Sonra yolculuğumuza devam ettik Uzun bir zaman geçti O genci Minâ’da gördüm Minâ’da şöyle dua ediyordu:

-”’ım! Beni bağışla! ’ım herkes kurbanlarını kestiler ve sana yaklaştılar Benimse nefsimden başka, beni sana yaklaştıracak bir şeyim yok! (Ne olur) bunu benden kabul eyle!

Bu acıklı yalvarmasından sonra, bir çığlık attı ve cansız bir şekilde yere düştü

’ım! Bize kereminin kemâliyle muamele et ve bizleri en yüce katına ve haremine ulaştır! Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com