Hz Fatıma

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Fatıma

Sahâbilerden Imran Ibni Hüseyin (RA) der ki: Peygamber'imiz (SAS) bana diger sahabelerden daha çok önem verir, bana farkli bir ilgi gösterirdi Bir gün bana:

«Yâ Imran, bizim nazarimizda senin farkli bir önem ve mevkiin var, benimle birlikte kizim Fatma'nin ziyaretine gelir misin?» diye buyurdu

Ben de O'na «hay hay, anam - babam sana feda olsun Yâ Rasûlallah (SAS)» diye cevap verdim Bunun üzerine birlikte kalktik, yola koyulduk Fatma'nin evine varinca durdu ve kapiya vurdukten sonra içeriye «selâmün aleyküm, girebilir miyim?» diye seslendi HzFatma (RA): «buyur Yâ Resûlallah» dedi Bunun üzerine «yanimdaki arkadasimla birlikte mi?» diye sordu Hz Fatma: «yanindaki kim? yâ Rasûlallah» dedi

Peygamber (SAS)'imiz «Imran» dedi Hz Fatma: «seni peygamber gönderen Allah (CC) hakki için üzerimde sedece bir aba var» dedi Peygamber (SAS)'imiz kapidan eli ile tarif ederek onu söyle söyle yap dedi Hz Fatma: «haydi vücudumu öylece örteyim basimi ne ile kapatacagim?» diye sordu

Bunun üzerine Peygamber (SAS)'imiz belinden kusagini çözerek ona atti ve ona «al bununla basini bagla» dedi Bundan sonra O'na izin verildi de içeri girdik Peygamber (SAS)'imiz «selâmün aleyküm, kizcagizim, geceyi nasil geçirdin?» diye hatirini sordu

Hz Fatma: «Allah (CC)'a yemin ederim ki, sanci ile sabahladim Yiyecek bir seyin olmamasi zaten agir olan sancimi daha da siddetlendirdi Açlik bana çok dokundu» dedi

Bunun üzerine, Peygamber (SAS)'imizin gözleri yasardi, «yavrum, canini sikma, Allah (CC)'a yemin ederim ki, üç gündür agzima bir lokma koymadim Ben Allah (CC) katinda senden daha yüksek rütbeliyim Eger dileseydim, Allah (CC) bana yemek gönderirdi Fakat ben Ahireti, dünyaya tercih ettim»

Sonra eli ile Hz Fatma'nin omuzuna vurarak «müjdeler olsun! Allah (CC)'a yemin ederim ki, sen cennetlik kadinlarin önderisin» buyurdu

Hz Fatma O'na: «Firavun'un karisi Asiye ile Meryem'in dereceleri nedir?» diye sordu

Peygamber (SAS)'imiz ona: «Asiye kendi devrindeki kadinlarin, Meryem de o devrin kadinlarinin, sen de kendi devrindeki cennetlik kadinlarin önderisiniz Her üçünüzün de kamistan birer köskü olacaktir, orada ne sikinti, ne gözyasi ve ne de üzüntü var Amcanin oglunun (Hz Ali'nin, yoksulluguna kanaat et Vallahi seni hem dünyada ve hem de âhirette efendi olan bir kocaya verdim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com