|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlayiş, cenneti, karikocaya, kazandiran |
![]() |
Kari-Kocaya Cenneti Kazandiran Anlayiş Nedir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kari-Kocaya Cenneti Kazandiran Anlayiş Nedir?Dinin yol göstericiliğinden istifade etmeyi isteyen aileler, mutlu olur, huzurlu olur, başkalarının şöyle ya da böyle bir hayat içinde oluşları onların mutluluk ve huzurlarına gölge düşüremez ![]() Çünkü dindarlar dini ölçülerle bakarlar hayatlarına ![]() ![]() ![]() Asmaî anlatıyor: Çölde gidiyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Dedim ki: Hanımefendi, ne şanssız biriymişsin sen ![]() Kadın dudaklarını bükerek bana şöyle acı acı baktıktan sonra dedi ki: Sen ne kötü adammışsın ki böyle yuvamızı yıkacak sözler söylüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asmaî diyor ki: Diyemem dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle ise dedi söyle bakalım ![]() ![]() Hanım, bundan sonra da şunları ilave eder sözlerine: Şimdi bana düşen, kaderin yazdığı bu yazıya razı olup müşterek hayatımızı cenneti kazanacak şekilde yaşamaktır ![]() ![]() Asmaî bunları anlattıktan sonra diyor ki: Yuvayı dişi kuş yapar, derler ![]() ![]() ![]() Evet, Müslümanlarda evliliğe bakış böyle şekillenir ![]() Böylesine bir sağlam inanç ve anlayıştan sonra yıkılır mı aile? Medya ne kadar cazip görüntüler sergilerse sergilesin ![]() ![]() Burada Batılı’ların itirafları geliyor aklımıza ![]() Diyorlar ki: Müslüman toplumda aile çok sağlam, nesil de kolay kolay bozulmuyor bu yüzden ![]() Evet, bütün mesele bizi biz yapan kültürümüze bağlı kalıp ailemizi ayakta tutan ölçülerimize sadık oluşumuzda ![]() İsterseniz bir de aile içinde beyin anlayışından bir örnek sunalım! Bunu da Ebülleys anlatıyor Alimin birinin hanımının çenesi çok düşük, kendisi de beceriksizdi ![]() ![]() ![]() Şöyle cevap verdi: Bırakırsam ikimiz de kaybederiz ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ailenin hanımı öyle, beyi de böyle düşünürse elbette bu aile yıkılmaz, yuvasında yeller esmez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|