![]() |
Huzur Kendi Elimizde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Huzur Kendi Elimizdeİçinde yaşadığımız şartlar hepimizi zorlayan ve dînî yaşantımızı etkileyen bir hâl almıştır ne yazık ki ![]() ![]() ![]() Evimizin huzûrundan ve geçiminden büyük oranda mes'ul olan biz hanımlar, evliliğe kutsal bir vazîfe şuûruyla bakmalıyız ![]() ![]() Özellikle yirmi yaşın altındaki evlenecek kızlarımız daha farklı bakıyorlar evliliğe ![]() ![]() ![]() Sevgi, saygı, güven, anlayış, fedakârlık, paylaşma, sabır, değer verme ve buna benzer üstün ahlâkî meziyetler, evliliğe ilk adımı atarken biz hanımların dikkate almaları lâzım gelen hususlardır ![]() Nasıl ki, bir ev direkleri olmadan ve çatısız bir şeye benzemiyorsa sevgisiz, saygısız ve güvensiz de bir yuva kurulamaz! Yâni bir yuvayı sağlama almak için birtakım maddî unsurların yanında mânevî husûsiyetler de gereklidir ![]() Evlenecek çağa yeni gelmiş gençler sanırlar ki hayat, sadece hislerle sürüp gider ![]() ![]() ![]() ![]() Sabır olmadan huzurlu bir âile hayatı olamaz ![]() ![]() ![]() "Başın, bedendeki yeri, sabrın îmândaki yeri gibidir ![]() ![]() Âile hayatında kadın ve erkek duygulu ve neşeli hareket etmelidirler ![]() ![]() Takvâ sâhibi olmak ne güzeldir ![]() ![]() * * * Ebû Müslim Havlânî bir toplulukta konuşulanları dinler ![]() ![]() ![]() "-Velî gibi bir hanıma düştün de sesin çıkmıyor değil mi?" Omuzlarını silkerek cevap verir: "-Bizimki velî filan değil, kelimenin tam manasıyla delidir deli! ![]() ![]() Konuşmasına devamla: "-Ben" der, "-Usûlünü biliyorum da öyle geçiniyorum, kavga gürültümüz o yüzden olmuyor! ![]() ![]() Büsbütün meraka düşerler ve: "-Deli gibi biriyle kavgasız gürültüsüz geçinmenin usûlü nedir ki?" diye sormaktan kendilerini alamazlar ![]() "-Allâh Teâlâ Âdem -aleyhisselâm-'ı topraktan yarattığında bedenine önce aklı koydu ![]() ![]() ![]() "-Ben" dedi, "Âdemin bedenine giremem ![]() ![]() ![]() Rabbimiz buyurdu: "-Ey öfke! Sen Âdem'in bedenine girmeye yönel ![]() ![]() ![]() Ebû Müslim burada der ki: "-İşte biz hanımla bu konuda anlaştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "-Ey dostlar, siz de bir deliye bir veli rolü oynayın, öfkelenince karşı taraf velî rolüne girsin, sabır ve tahammülü esas alsın, göreceksiniz, tartışma kısa zamanda son bulacak, taraflar birbirlerine karşı sevgiyle dolacak ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|