![]() |
Allah Seni Seviyormu...???? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Seni Seviyormu...????Bu zat buyuruyor ki: (Her şeyden daha önce, Dinimizi öğrenmek lazım gelir iyice ![]() Sonra da, ihlas ile onu tatbik etmektir ![]() Çok küçük olsa bile, günah işlememektir ![]() Nefsinin haram olan arzularını, şayet, Kim terk eder, yapmazsa, bulur sonsuz saadet ![]() Bir dünya lezzeti ki, değilse haram, yasak, Ona izin vermiştir kullara cenab-ı Hak ![]() Onun için müslüman, ehl-i sünnet üzere, Bir iman ve itikat edinmeli ilk kere ![]() Sonra, öğrenmelidir ne ise farz ve haram ![]() Farzları eda edip, günahtan kaçmalı tam ![]() Zira günahkârlara, Rabbimiz eder gazap ![]() Tövbesiz ölürlerse, görürler acı azap ![]() Bir gün de buyurdu ki: (Bir kulda edep, haya, Var ise, o kavuşur Allahü teâlâya ![]() Bu gün, gaflet içinde yaşayan nice insan, Kendi Yaradan’ına ediyor günah, isyan ![]() Nefsine tâbi olup, günahlara dalanlar, Cennet nimetlerinden mahrumdur yarın onlar ![]() Bunlar, bilmiyorlar mı Allah’ın gördüğünü? Ne cevap verecekler ölünce, mahşer günü? O sorgu sual günü, elbette ki olacak ![]() Herkesin amelleri, önüne konulacak ![]() Dünyada haramlardan kaçınarak büsbütün, Cennete girenlere, müjdeler olsun o gün ![]() Dünyanın zevklerine hiç aldanmayanlara, Ve Allah’tan korkarak, günahtan kaçanlara, Çoluk çocuğunu da koruyorlarsa eğer, Bunlara, ahirette verilir çok nimetler ![]() Yine bir gün, bir gence buyurdu ki: (Evladım, Nefsine aldanıp da, harama atma adım ![]() Allahü teâlâyı seviyorsa kim eğer, Onun emirlerini severek ifa eder ![]() Yani farzları yapıp, kaçınır her günahtan ![]() Haramlar karşısında, haya eder Allah’tan ![]() Büyükler buyurur ki: (Bir kimse etse merak, Ki, beni seviyor mu acaba cenab-ı Hak? Baksın, her gün yaptığı işlere, amellere ![]() Sevip sevmediğini, anlasın buna göre ![]() Haram ve günahlarla uğraşıyorsa şayet, Bilsin ki sevmiyordur, budur buna işaret ![]() Bir mümin de, islama hizmet edemiyorsa, Bilsin ki, günahları mani olur bilhassa ![]() Ağlayıp sızlasın ki: (Acaba ne günahım, Var ki, nasip olmuyor bana bu, ey Allah’ım?) Zira cenab-ı Allah buyurur ki Kur’anda: (İstiğfar ederseniz, yetişirim imdada ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|