![]() |
Ceddim Osmanli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ceddim OsmanliCEDDİM OSMANLI Onlar; Mutlak adâletin öncüleriydi, Kurucularıydı medeniyetin yeryüzünde ![]() Emânetçi olduklarına inanarak, Mülk Allah’ın derlerdi ![]() *** Onlar; Çaresiydi bilcümle çaresizlerin, Aşevleri açarlardı yoksul garibanlara ![]() Âşiyan yaparak kuşlara bile, Şefkat gösterirlerdi ![]() *** Onlar; Birer vakıf insandı Hak yolunda ![]() Hanlar, kervansaraylar, köprüler, bedestenler, Çeşmeler, camiiler derken, taşa çekiçle; Hoş şekil verirlerdi ![]() *** Onlar; Sayısız zaferler kazansalar da, Kaçınırlardı zafer sarhoşluğundan ![]() Mağrurluktan münezzeh adımlarla, Usulca yürürlerdi ![]() *** Onlar; Devlet-i Aliyye'nin bekâsı için, Tenezzül etmezlerdi gayrimeşru işlere ![]() Helâlinden kazanarak rızklarını, Helâlinden yerlerdi ![]() *** Onlar; Ki secdeye vardıklarında, Dua ederlerdi Ümmet-i Muhammed'e ![]() Aşk ile potasında Din-i mübin'in, Âdeta erirlerdi ![]() *** Onlar; Suya sevdalıydılar, bir içimlik suya, Gözleriyle içerlerdi suyu ![]() Su gibi azizdiler, hatta rüyalarında; 'Bengisu' görürlerdi ![]() Ahmet Süreyya DURNA Şafak Taarruzu (Şiirler) |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|