![]() |
&Quot;Toprak Kokusu&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Toprak Kokusu&Quot;Yıllar öncesinde ![]() ![]() bir bayram sabahı babam; hadi dedi evlat hadi hazırlan gidiyoruz anneni görmeye ![]() ![]() ![]() içimde ister istemez tarifsiz bir heyecan ![]() ![]() annemi mi ![]() ![]() demiştim o zaman annemi mi ![]() ![]() hafif bir gülümsemeyle evet demişti babam evet anneni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() annem ![]() ![]() hiç görmemiştim annemi daha küçücük bir çocukken ben soğuk bir kış gecesi bırakarak öylece bizi ayrılmış aramızdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hiç tanıyamamıştım hiç görememiştim onu bu yüzden annem hakkında bildiklerim bir babamın anlattıkları birde, baş ucumdaki eski siyah beyaz fotoğrafa sığmayan güzelliği kadardı yalnızca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sorardım annemi anlatırdı gözleri dolarak babam annen ![]() ![]() diye başlar önce biraz susar sonra devam ederdi anlatmaya ![]() ![]() anlatırken, gözlerinde bazen bir kaç damlaya yaş bazen yüzünde, sanki o anı yeniden yaşıyormuşçasına buruk bir gülümseme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ne kadar iyi bir insan ne kadar güzel bir eş olduğundan sonra gözlerinden, gülüşünden bahsederdi gökyüzüne yıldızlar nasıl yakışıyorsa annene de gülümsemek öyle yakışıyordu derdi ![]() ![]() ![]() ve sonra nasıl tanıştıklarını nasıl evlendiklerini doğduğum zaman yasadıkları heyecanı yine yüzündeki o tebessümle anlatır ben basımı babamın omzuna yaslar, kapatarak gözlerimi dinlerdim dinlerken öylece kendimden geçerdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fakat babam, saçlarını bir gecede ağrıtan o soğuk kış gecesinden hiç bahsetmezdi annemin bizden ayrıldığı o günü sorardım ayrılık derdi, ayrılık yok bizde bak bu yüzden sakın üzülme bir gün, ama mutlaka bir gün ikimizde kavuşacağız annene ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() annem ![]() ![]() evet, annemi görecektim sonunda atlayacaktım kucağına doyasıya sarılacaktım ![]() ![]() bakmaya doyamadığım o yanaklarından öpecektim defalarca ![]() ![]() … ve artık, diğer çocuklar anne anne!! diye seslendiklerinde hani yani, düşüpte bir yerlerini incittiklerinde yada sokaktan gecen helvacıyı görüp de, canları çektiğinde sızlamayacaktı bir yanım, belki de bundan sonra ![]() ![]() ![]() ve belki de evet belki de bende bundan sonra kayıpta düştüğümde kanayan ![]() ![]() sızlayan ![]() ![]() yalnızca diz kapağım olacaktı sadece ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() duvardaki Kur-an"ıda alarak yola koyulduk epey bir zaman yürüdükten sonra her tarafı dimdik taşlarla kaplı bir yerin- önünde durduk içerisine girip tekrar biraz daha yürüdükten- sonra elleriyle taşların arasında bir yeri göstererek- babam; işte dedi evlat işte bak şurada yatıyor annen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() üstü mor menekşelerle kaplı bir mezar ![]() ![]() önünde benim boyum kadar bembeyaz bir taş üstünde annemin o güzel adı kazınmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() işte o zaman anlamıştım annemin neden hiç geri dönmediğini beni böyle öksüz babamı böyle çaresiz niye öylece geride bıraktığını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anneme doyasıya sarılamamıştım atlayamamıştım kucağına ama, anlamıştım artık her şeyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dalıp gitmişken türlü türlü düşüncelere babam, hadi diz çok dedi evlat diz çöktüm usulca çıkararak kılıfından Kur-an"ı başladı her akşam okuduğu yasini o güzel sesiyle ağır ağır okumaya bitirdikten sonra, açarak ellerini gökyüzüne başta Peygamberimizin(a ![]() ![]() ![]() sonra bütün geçmişlerimizin ve annemin ruhuna etti hediye … sonra, yanaklarımdan sızan damlaları silerek usulca evlat dedi üzülme, şu gördüğün cennete açılan bir kapı bir geçit sadece bir gün demiştimya hani sana bir gün inşallah gidiceğiz bizde annenin yanına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biliyordum tüm kalbimle inanıyordum babamın dediği her şeye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonra istemesem de ayrıldık annemin yanından başım ister istemez hep geriye dönük, ağır ağır evini yolunu tutarken hafiften bir yağmur başlamıştı ![]() ![]() yanaklarımdan sızan damlalara karışarak, toprağı ıslatmaya başladığı zaman evet işte o zaman farkına varmıştım; … her yağmur sonrası, annem kokuyormuş meğer meğer açan her bir çiçek bu yüzdenmiş bu kadar güzel ![]() ![]() ![]() ![]() Selam ve Dua İle ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|