Gül Tatlisi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Tatlisi




MALZEMELER:


1 Su bardağı sıvıyağ

yarım su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 yumurta

yarım paket oda sıcaklığında margarin

1 paket vanilya

yarım paket kabartmatozu

1 çorba kaşığı sirke

1 tutam tuz

aldığı kadar un

1 su bardağı kadar ceviz yada fındık

ŞERBETİ :


3 Su bardağı su

25 Su bardağı şeker

çeyrek limonun suyu

Yapılışı;

1 Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın

2 Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın

3 kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edinKulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir

4 Hamur ikiye kesilir Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır

5 Çay bardağı ile kesilir

6 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir

7 rulo şeklinde sarılır

8 ikiye kesilir

9 tepsiye dizilir

10 ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz

11 orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır

12 şerbetini üzerine dökün Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır



Afiyet Olsun



Cok güzel bir tatli annem yaptida

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.