Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
davet, islama, karşı, sapmalara, yolu

Sapmalara Karşı İslam'a Davet Yolu

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sapmalara Karşı İslam'a Davet Yolu

SAPMALARA KARŞI İSLAM'A DAVET YOLU

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Davet fıkhının davet yolu ile ilgili kısımlarını sunmak, nesillerin bi­zim üzerimizdeki haklarındandır ve miras bırakmanın da sorumluluklarındandır Allah'ın tevfik ve inayetiyle elli yıldan fazla bir süredir dava yolunda, Allah'ın lütuf ve insanıyla yürüdük Bu süre zarfında çeşitli olaylarla, imtihanlarla ve durumlarla karşılaştık Yolun virajları ve yo­kuşları ile ilgili bilgilerimiz ve tecrübelerimiz arttı Asıl yoldan sapmala­rın, çeşitli şekillerine şahit olduk ve bazılarının sapma ile asıl yolu nasıl birbirine karıştırdığını gördük Onlar sapmakla birlikte kendilerinin doğ­ru yolda, diğerlerinin ise sapık yolda olduklarını zannediyorlar Çünkü kural olarak sapma; önce basit olarak başlayıp sonra zamanla çoğaldığı için böyle zannediyorlar Koruma, ilaçtan daha iyi olunca, çeşitli sapma şekillerini tanıtmak ve davet yoluna girenleri yanlış yola sapmadan ve tereddüte düşmeden hidayet ve aydınlık üzere yürüyebilmeleri için onları uyarmak gerekiyor
Amerika'da, Müslüman Arab Gençler Birliği'nin düzenlediği konfe­ransa davet edilmiştim Bana "Asıl ile sapma arasında davet yolu" konu­sunu vermişlerdi Ben de bu daveti, memnuniyetle kabul ettim Konuyu iki oturumda sundum Üçüncü oturumda sorulara cevap verdim Çok ho­şuma gitmişti Bu konunun dikkatle dinlenmesi ve ilgiyle izlenmesi beni çok sevindirmişti Aynı şekilde sorulan soruların mükemmelliği ve içe­rikleri beni hayran bırakmıştı Zira sorular, müslüman gençliğin davet yo­lunun aydınlanması konusundaki aşırı arzusuna ve yürüyüşün sağlıklı olduğu konusundaki inancına delalet ediyordu O vakit anladım ki bu mev­zu tüm açıklığıyla ve detaylarıyla yazılmaya muhtaç Zaten bazı dostla­rım da konunun şimdiki şartlarda ehemmiyetine ve faydasının genel ol­masına binaen, bunu benden yapmamı istemişlerdi Bunun üzerine ben de Allah'tan yardım dileyip, bütün gücümü işte ortaya koyuyorum Bir de yüce Allah'tan bu çalışmamı hayra vesile ve kendi rızasına muvafık kıl­masını niyaz ediyorum
Söz birinci derecede, yanlışa sapmadan ve basiret üzere, yürüyüşle­rini sürdürmek için davet yolunu seçenleri her ne kadar ilgilendirse de, biz dikkatimizi her mekanda bulunan müslüman gençlere çeviriyoruz Çünkü çeşitli ideolojiler ve akımlar onları değişik yönlere çekmek isti­yorlar Bundan ötürü biz onları, bizimle birlikte davet yolunda yürümeye çağırıyoruz Çünkü onların dünya ve ahiret mutlulukları bu yoldadır
Bu konuyla ilgili olarak, bu gençlere, Şehid İmam Hasan el-Benna'nın aşağıdaki sözlerini sunuyorum Bu sözlerle onları kasdetmişti, bel­ki içinde ibret ve öğüt bulunur diye:
"Gençler! Bizim düşüncemize inanır ve bizim izimizden yürür, her türlü islam dışı düşünceden yüz çevirip, bizimle birlikte hanif İslam yo­lunu tutar ve akideniz için tüm gayretinizi sarfederseniz, bu sizin için dünya ve ahiretteki her şeyden daha hayırlıdır Allah dilerse, size de, da­ha önceki müslümanlara bağışladığı zaferleri bağışlayacaktır Sizlerden islam yolunda sadaketle çalışan her kişi, bu çalışmasının, gayretinin ve çabasının ardından razı olacağı bir sonuca mutlaka ulaşacaktır Eğer bundan kaçınırsanız, dağınıklık ve ızdıraptan, çeşitli ideoloji ve sistem­ler arasında bocalayıp durmaktan başka bir şey elde edemeyeceksiniz Sayısının azalması veya çoğalması Allah'ın ordusunu asla sarsıntıya uğ­ratmayacaktır
Nitekim Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor:
"Yardım ancak, aziz ve hakim olan Allah katındandır"

Mustafa Meşhur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com