Sapmalara Karşı İslam'a Davet Yolu |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sapmalara Karşı İslam'a Davet YoluSAPMALARA KARŞI İSLAM'A DAVET YOLU Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Davet fıkhının davet yolu ile ilgili kısımlarını sunmak, nesillerin bizim üzerimizdeki haklarındandır ve miras bırakmanın da sorumluluklarındandır Allah'ın tevfik ve inayetiyle elli yıldan fazla bir süredir dava yolunda, Allah'ın lütuf ve insanıyla yürüdük Bu süre zarfında çeşitli olaylarla, imtihanlarla ve durumlarla karşılaştık Yolun virajları ve yokuşları ile ilgili bilgilerimiz ve tecrübelerimiz arttı Asıl yoldan sapmaların, çeşitli şekillerine şahit olduk ve bazılarının sapma ile asıl yolu nasıl birbirine karıştırdığını gördük Onlar sapmakla birlikte kendilerinin doğru yolda, diğerlerinin ise sapık yolda olduklarını zannediyorlar Çünkü kural olarak sapma; önce basit olarak başlayıp sonra zamanla çoğaldığı için böyle zannediyorlar Koruma, ilaçtan daha iyi olunca, çeşitli sapma şekillerini tanıtmak ve davet yoluna girenleri yanlış yola sapmadan ve tereddüte düşmeden hidayet ve aydınlık üzere yürüyebilmeleri için onları uyarmak gerekiyor Amerika'da, Müslüman Arab Gençler Birliği'nin düzenlediği konferansa davet edilmiştim Bana "Asıl ile sapma arasında davet yolu" konusunu vermişlerdi Ben de bu daveti, memnuniyetle kabul ettim Konuyu iki oturumda sundum Üçüncü oturumda sorulara cevap verdim Çok hoşuma gitmişti Bu konunun dikkatle dinlenmesi ve ilgiyle izlenmesi beni çok sevindirmişti Aynı şekilde sorulan soruların mükemmelliği ve içerikleri beni hayran bırakmıştı Zira sorular, müslüman gençliğin davet yolunun aydınlanması konusundaki aşırı arzusuna ve yürüyüşün sağlıklı olduğu konusundaki inancına delalet ediyordu O vakit anladım ki bu mevzu tüm açıklığıyla ve detaylarıyla yazılmaya muhtaç Zaten bazı dostlarım da konunun şimdiki şartlarda ehemmiyetine ve faydasının genel olmasına binaen, bunu benden yapmamı istemişlerdi Bunun üzerine ben de Allah'tan yardım dileyip, bütün gücümü işte ortaya koyuyorum Bir de yüce Allah'tan bu çalışmamı hayra vesile ve kendi rızasına muvafık kılmasını niyaz ediyorum Söz birinci derecede, yanlışa sapmadan ve basiret üzere, yürüyüşlerini sürdürmek için davet yolunu seçenleri her ne kadar ilgilendirse de, biz dikkatimizi her mekanda bulunan müslüman gençlere çeviriyoruz Çünkü çeşitli ideolojiler ve akımlar onları değişik yönlere çekmek istiyorlar Bundan ötürü biz onları, bizimle birlikte davet yolunda yürümeye çağırıyoruz Çünkü onların dünya ve ahiret mutlulukları bu yoldadır Bu konuyla ilgili olarak, bu gençlere, Şehid İmam Hasan el-Benna'nın aşağıdaki sözlerini sunuyorum Bu sözlerle onları kasdetmişti, belki içinde ibret ve öğüt bulunur diye: "Gençler! Bizim düşüncemize inanır ve bizim izimizden yürür, her türlü islam dışı düşünceden yüz çevirip, bizimle birlikte hanif İslam yolunu tutar ve akideniz için tüm gayretinizi sarfederseniz, bu sizin için dünya ve ahiretteki her şeyden daha hayırlıdır Allah dilerse, size de, daha önceki müslümanlara bağışladığı zaferleri bağışlayacaktır Sizlerden islam yolunda sadaketle çalışan her kişi, bu çalışmasının, gayretinin ve çabasının ardından razı olacağı bir sonuca mutlaka ulaşacaktır Eğer bundan kaçınırsanız, dağınıklık ve ızdıraptan, çeşitli ideoloji ve sistemler arasında bocalayıp durmaktan başka bir şey elde edemeyeceksiniz Sayısının azalması veya çoğalması Allah'ın ordusunu asla sarsıntıya uğratmayacaktır Nitekim Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: "Yardım ancak, aziz ve hakim olan Allah katındandır" Mustafa Meşhur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|