Bizim Esas Muhtaç Olduğumuz Şey] |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bizim Esas Muhtaç Olduğumuz Şey][BİZİM ESAS MUHTAÇ OLDUĞUMUZ ŞEY] Her say ebedi alemde, saadet aleminde, bâki sümbüller verecek mahiyette böyle izan ve kabul edilirse insan en büyük mahalik karşısında dahi tereddüt etmeden gözünü kırpmadan hak bildiği hakikat bildiği istikametten dur olmayacak ve ilerleyecektir Bütün miskinliğimizin, bütün uyuşukluğumuzun, metotdan uzak bulunuşumuzun, dünyayı her şey sayışımızın ve fırsat ele geçtiği zaman onu değerlendirişimizin altında ahirete olduğu gibi inanmama hastalığı ruh haleti yatmaktadır Eğer bir sahabi anlayışı ve idraki içinde ahirete inanmış olsaydık; nefsim adına ötesini arz edeyim, nefsim adına arz edeyim de başkasının kafasına mızrak ve kılıç sokmayayım Başkasının ruh ve hissiyatını rencide etmeyeyim Ben rahat döşekte yatmazdım Ben nefsim adına en küçük mameleke sahip olmazdım Ben Resulü Ekrem gibi hasır üzerinde yatar üzerime bir battaniye alırdım Milletim sefalet içinde çırpınırken, milletim imansızlığın cenderesine kıstırılırken, gençlik adım adım mahv edilirken benim bir varlığım ve mamelekim olmazdı Soğukta emanet bir cübbeyle dolaşırdım Emanet bir ayakkabıyla çarşıda gezerdim Ve bu halimle mevlanın huzuruna gidersem kovulacağım endişesi vardır içimde çünki birinci işi ihmal etmiş bir insan olarak manen kolu kanadı kırık bir mücrim olarak rabbimin huzurunda bulunmaya müdrikim Nefsim adına söyleyeyim Derdin büyüklüğü, azamet ve ihtişamı karşısında hala beşeri zevklerimi düşünmeyi terk edemedim Hâla yemenin kavgasını vermeyi terk edemedim Hâla gece yatarken altıma bir yumuşak döşek sermeyi terk edemedim Hâla aklımdan kadını kızı çıkaramadım…çıkaramadım ve hicap altında eziliyorum Düşünün, fani şeyleri vermeden bâki şeyler elde edilemez Maddi ve manevi mahrumiyette ve katlanmadan muvaffakiyet elde edilemez Ağlanmadan gülünemez, ıstırap çekmeden saadete erilemez Milleti kurtarmayı düşünüyorsanız bürokratik yollardan millet kurtarılamaz Bu milletin başında sadece elbisesi sırtında ki olan kimseler olduğu zaman millet kurtulacaktır Şahsı adına yatırımıyla, şahsı adına devlet kurmasıyla, şahsı adına tesisatıyla, aile efradı adına tesisatıyla milleti kurtaracağım diye kahramanlık sevdasıyla milletin başında arzı didar edenler sadece sine-i millette ümit kırmış, onları bedbinliğe itmişlerdir Ömer gibi insanlar, giysisi sırtında bineceği şey devlet hazinesinde Gandhi gibi insanlar, altında ot olan insanlar, milletleri kurtaracak bunlardır Ve bizi kurtaracak nesil de bu nesildir Cenab-ı hak bu neslimize bahş ettiği zaman bürokrasiyi rüyasında dahi düşünmeyen bu nesli bize bahş ettiği zaman milletimizin kurtarılması mevzuunda ümit var olacağız Üniversite değil bizi kurtaracak Gönüldür, aşktır, heyecandır İlim dediğin şey sonra ilim adamının yapacağı şeydir Çok basit şeydir Atom üssü kurmak, füze üssü kurmak çok basit şeydir Ama ben görüyorum ki, gezdikçe gördükçe görüyorum ki, yüz elli seneden beri çeşitli kimselerin elinde oyuncak haline getirilen Türkiye ve alem-i islam ileri götürelim diye her müdahalede on sene geriye gitmektedir Siyasi, gayri siyasi her darbede ve idareye her müdahalede on sene geriye götürülmektedir Bu kem talihliler, bu şom ağızlılar, bu yarasa bakışlılar milletin kaderine vaziyet ettiği müddetçe bu millet bir adım ileriye gitmeyecektir Belki her sene on sene geriye gidecektir İşte Batı ve işte ağlanacak durumumuz âlem-i islamla beraber Öyleyse bizim esas muhtaç olduğumuz şey; aşktır, heyecandır, imandır, hasbiliktir, fedakarlıktır, milleti için yaşamaktır, kendisini feda etmektir Varsa bu pazarda bezi olan, varsa bu anlayışa iştirak eden gelsin beraber çalışalım Bırakalım bürokrasiyi, gezelim köy köy dolaşalım Hasbiliğimizi ve samimiyetimizi götürelim Ve bu işi düzelteceğimiz âna kadar söz verelim Allah’a, Resulullaha söz verelim…yumuşak döşekte yatmayacağız… ağlayacağız gülmeyeceğiz… ıstırap çekeceğiz ve dilenmeyeceğiz… İbrahim Refik |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|