Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başka, başkad, müslümanca, müslümanım, yaşamak

Müslüman'ım Demek Başka, Müslümanca Yaşamak Başkad

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Müslüman'ım Demek Başka, Müslümanca Yaşamak Başkad

Müslüman'ım demek başka, Müslümanca yaşamak başkadır!

Bir gün yanıma bir genç geldi Dedi ki: "Ağabey, biliyorsun askerliğimi yaptım ve bir işe girdim Ben istedim ki hayatımı bir gayeye vereyim, onun peşinde koşayım

Onun için üzülüp onun için sevineyim Bu sebeple yerli yabancı pek çok kitap okudum Gazeteleri takip ettim Siyasetle uğraştım Yine de aradığımı bulamadım Şimdi elimde olmayan sebeplerle sinirleniyorum, yakınlarıma zarar veriyorum Hatta bazen uyku hapı cinsinden müsekkinler alıp komaya girmişçesine yatıyorum"

Ona dedim ki: "Anladığım kadarıyla kendini bir gayeye verememişsin; çalışmaların da boşa gitmiş gibi Nasıl bir gaye aradığını da bilmiyorum amma Müslüman'ın esas gayesi Allah rızasını kazanmaya çalışmaktır En büyük gaye budur Bu gaye yeryüzündeki bütün insanlara yeter; her insanı tek tek meşgul eder

İnsan, hayatını meydana getiren unsurlarda Allah'ın emirlerini ve yasaklarını aramalıdır, o emirlere en iyi şekilde uymaya çalışmalıdır Bunları yaparken cemiyete de tamamen yabancı düşmemelidir Bugünün insanı yorulmadan maddi manevi kazanç sağlamaya çalışıyor Halbuki bir gaye uğrunda terlemek, yorulmak hatta bazı hususlarda çile çekmek hayatın esasıdır; böylece insan hayatın tadını çıkarır"

O genç ile sohbet ederken aklıma bir ihtiyarla yaptığımız sohbet geldi Romatizmalarından, vücut ağrılarından, geleceğe güveni olmadığından bahsetmişti "İlaçlarla fazla meşgul olma İnsanı gençleştirecek bir ilaç keşfedilmedi Şayet dinç kalmak, hayattan lezzet almak istiyorsan vücudun tahammül etmese bile yine de çalışmak zorundasın" dedim

İnsanlar, rahatlıktan rahatsız olmaya başladı Şimdi suni dertler peşinde koşulmaya başlandı Rahatlık zannettikleri o hayat kendileri için hastalık oldu

Sandalye bulan, haline şükretmeyip koltuk takımı alamadığı için gözyaşı döküyor Bir de iman zayıflığından dolayı istikbal endişesi belirmiş, herkes halinden şikayetçi Şunu unutmamak lazımdır ki, suni dertlerle dertlenene, tabii dertler gelmeye başlar

Barla Lahikası'nda, Bediüzzaman Hazretleri bir doktora yazdığı mektupta diyor ki: "Mevcudat içinde en kıymettar hayattır; ve vazifeler içinde en kıymettar, hayata hizmettir; hidemat-ı hayatiye içinde en kıymettarı hayat-ı faniyenin hayat-ı bakiyeye inkılap etmesi için sa'y etmektir"

Allah rızası için yaşanan bir ömür, hizmetin ta kendisidir Ahirete, bir ömrün hesabını vermeye gidiyoruz, öyleyse kendimizi şimdiden hesaba çekelim Çünkü çok zaman isimler ve sıfatlar insanı kurtarmaz Önemli olan ameller ve hareketlerdir

Yani

Müslüman'ım demek başka, Müslümanca yaşamak başkadır!

22 Ocak 2011, Cumartesi

Ahmed Şahin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com