|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cümle, evlenicem, işte, kapanıcam, kolay, nasipseama |
![]() |
S.A Ben Bir Ay Sonra Evlenicem Ve Kapanıcam Nasipse.Ama İşte Bu Böyle Kolay Bir Cümle |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() S.A Ben Bir Ay Sonra Evlenicem Ve Kapanıcam Nasipse.Ama İşte Bu Böyle Kolay Bir Cümles ![]() ![]() s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() benim hep aklımda bir gün kapanmak vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah rıza sını mı kazanıyosun babasının gözüne girmek mi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çoğu zaman kendime soruyorum,sevdiğim den vaz geçmemek için mi allah rızası için mi ama bir yanım diyor zaten istiyordun ,bak allah daha erken nasip etti diyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
S.A Ben Bir Ay Sonra Evlenicem Ve Kapanıcam Nasipse.Ama İşte Bu Böyle Kolay Bir Cümle |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() S.A Ben Bir Ay Sonra Evlenicem Ve Kapanıcam Nasipse.Ama İşte Bu Böyle Kolay Bir CümleBu hususta Kur’an-ı Kerimde iki ayet mevcuttur ![]() “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar ![]() “Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır ![]() ![]() Ayetlerde mü’min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki, büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ve bir günah işledikleri veya nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı anarak günahlarının bağışlanmasını isteyenler, hem de yaptıkları günahta bile bile ısrar etmemiş olanlar ![]() ![]() ![]() ![]() Demek ki, bir tevbenin kabul olması, bir günahın affa liyakat kazanması için hiçbir mazeret yokken o günahta ısrar edilmemesi şartı aranmaktadır ![]() Bu husustaki bir hadisin meali şöyle: “Mü’min bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta belirir ![]() ![]() ![]() ![]() “Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol vardır” sözü mühim bir gerçeği dile getiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle bir tehlikeye maruz kalmamak ve şeytanın telkinlerine kanmamak için bir an önce tövbeyi icap ettirecek günahı terk ederek insanın kendine çeki düzen vermesi gerekir ![]() 1) Ahzah Suresi, 59, 2) Nur Suresi, 31, 3) Ebu Davut, Libas 33, 4) Al-i İmran Suresi, 135-136, 5) İbn-i Mace Zühd 29, 6) Lem'alar s7, Mesnev-i Nuriye s115 ![]() Mehmet Paksu berrak bacım Allah cc yar ve yardımcın olsun ![]() ![]() ![]() ama asla örtünden vaz geçme o her şeyden daha önemli ![]() ![]() ![]() birde aşağıdaki konuyu okuyun http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadının çalışması ve aile baskısı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|