Ramazan Dersi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ramazan Dersi

Ramazan Dersi
Ramazan Dersi

"Ramazan-i Serif'te mu'minler, derecatina gore ayri ayri nurlara, feyizlere, manevi sururlara mazhar oluyorlar Kalp ve ruh, akil, sir gibi letaifin o mubarek ayda oruc vasitasiyle cok terakkiyat ve tefeyyuzleri vardir Midenin aglamasina ragmen onlar masumane guluyorlar" (Mektubat)

Ramazan'da oruc tutariz Avam, orucu midesine tutturur Derece yukseldikce, midesine oruc tutturanlar, gozlerine, sozlerine, kulaklarina da oruc tuttururlar

Hatta hayallerine, dusuncelerine

Ramazan'da unutmayalim ki, "orucluyuz" Sinirlenirsek agzimizi kapatalim Susalim Icimizden kendimize, "ben orucluyum, ben orucluyum" diyelim Islamiyet'te onemli olan, organlarimizi Islamiyet'e uydurmaktir

Ickili lokantalarin kapisi gibi; sigaraya, kotu aliskanliklara acik olan kapilarimizi kapayalim

Ramazan'da bambaska bir insan olalim Ramazan'da yeniden dirilelim Yepyeni bir hayat, yepyeni bir anlayis, yepyeni bir insan olalim "Olmeden evvel olunuz" buyuruluyor Haramlarda olup, helallerde dirilelim Insanin manevi organlari da vardir Akil, kalp, ruh gibi Aklimizla Islam'i anlamaya calisip, kalbimizle Islam'i sevip, ruhumuza Islam'i yerlestirelim Bir baska deyisle, maddi organlarimizin yaninda, manevi organlarimizi da Islam'a uyduralim Bunun mukafatini Allah, bu dunyada da verir Duygular inkisaf eder

"Iste Ramazan-i Serif, adeta bir ahiret ticareti icin gayet karli bir mesher, bir pazardir Ve uhrevi hasilat icin gâyet munbit bir zemindir" (Mektubat)

Her isadami piyasayi yoklar Ne alip, ne satayim? Nerede, nasil satayim da daha cok para kazanayim?" diye dolasip gezer Ramazan ayi sevabin bol oldugu bir aydir Her Musluman, cantasini bavulunu Ramazan'da sevapla doldurur Ahirete giderken, bavul bavul sevap goturur

"Ve nesv u nema-i a'mâl icin, bahardaki mâh-i nisandir" (Mektubat)

Bitkilerin yesermesi icin baharda yagan yagmur ne kadar rahmet doluysa, Ramazan da Musluman'in bahar yagmurudur Musluman'in bereketidir

"Saltanat-i Rububiyet-i Ilahiye'ye karsi ubudiyet-i beseriyenin resm-i gecit yapmasina en parlak, kutsi bir bayram hukmundedir " (Mektubat)

Milli bayramlarda okullar ve ordu yani askerler, cumhurbaskaninin onunden gecer, onu selamlarlar Ramazan'da mu'minler adeta Allah'in askeridir Hem de oyle bir askerler ki Her turlu nimet onlerinde Kumandan-i Azam'dan "Ye!" emri gelmedigi icin tek lokma yemiyorlar Ezanla beraber "Ye!" emri geliyor, butun mu'minler hep beraber yiyorlar, iciyorlar

Yeryuzu bir kisla

Muthis bir intizam

"Ve oyle oldugundan yemek, icmek gibi nefsin gafletle hayvani hacatina ve malayani ve hevaperestane mustehiyata girmemek icin orucla mukellef olmus Guya muvakkaten hayvaniyetten cikip melekiyet vaziyetine veyahut ahiret ticaretine girdigi icin dunyevi hacatini muvakkaten birakmakla uhrevi bir adam ve tecessuden tezâhur etmis bir ruh vaziyetine girerek, savmi ile Samediyet'e bir nevi âyinedarlik etmektir" (Mektubat)

Ramazan'da sadirvana yaklastim Abdest aliyordum Bir kedi de doya doya su iciyor orada "Elhamdulillah Musluman'im Insan oldugum icin oruc tutuyorum ve Muslumanlar icinde yerimi aldim" dedim

Mademki, orucu emreden Allah'tir ve Allah bakidir, Baki'nin emrine uyan da bir nevi beka kazanir

Hekimoglu Ismail-Zaman

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com