Peygamberimiz'den (S.A.V) 100 Hadis.. |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimiz'den (S.A.V) 100 Hadis..Peygamberimiz'den (sav) 100 hadis Peygamberimiz'den (sav) 100 hadis 1 Ilmi ögrenmek her müslümana farzdir 2 Allah kime hayir dilerse, onu dinde âlim kilar 3 Âlimler peygamberlerin varisleridirler 4 Âlimin ibâdet edene üstünlügü, benim en asaginizda olana üstünlügüm gibidir 5 Kim bir hayira araci olursa, ona o hayiri yapan gibi sevab verilir 6 Ümmetim hakkinda ancak saptiran liderlerden korkarim 7 Kolaylastirin, zorlastirmayin, müjdeleyin, nefret ettirmeyin 8 Allahin eli ( yardimi ve rahmeti ), cemaâtledir 9 Kim bizim dinimizde ondan ( dinden ) olmayan bir sey uydurursa, o sey reddedilir 10 Kim ki ( kötü ) âmeli kendisini geri birakirsa, soyu sopu onu ileri ***ürmez ( ona fayda vermez ) 11 Bir kimse kendisine Allahi rab olarak, islami din olarak, Muhammedi de peygamber olarak seçerse, cennet ona vacip olur 12 Kiyamet gününde, ben, Insanlarin efendisiyim 13 Ben, ancak ( âlemlere ) rahmet olarak gönderildim 14 Ancak ben, güzel âhlaki tamamlamak için gönderildim 15 Ben havuzumun basinda sizi bekliyecegim 16 Benim bildigimi bilmis olsaydiniz az güler, çok aglardiniz 17 Yeryüzü benim için mescid ve temizleyici kilindi 18 Benim sefaâtim, ümmetimden büyük günah isleyenler içindir 19 Benim üzerime bir defa salavât getirene, Allah 10 defa salavât getirir 20 Kisi, sevdigi ile beraber olacaktir 21 Amellerin en üstünü, Allaha ve Rasûlüne inanmaktir 22 Ameller, niyetlere göredir 23 Subhânellah ! ( Allahi tesbih ederim ) Mümin necis olmaz 24 Iki nimet vardir ki, Insanlarin çogu onda aldanmistir: saglik ve bos vakit 25 Allaha isyan yolunda ( isyan etmek için ) hiçbir yaratiga ( hiç bir kimseye ) itâat edilmez 26 Cennet nefse zor gelen seylerle kusatilmistir; Cehennemde nefsin sevdigi seylerle kusatilmistir 27 Kimki Allah için bir mescid yaparsa, Allahda onun için Cennette bir kösk yapar 28 Cemâatle kilinan namaz, kisinin yalniz kildigi namazdan 27 derece üstündür 29 Ezan ile kamet arasinda yapilan duâ reddedilmez 30 Kisi namazgahinda oldukça ( kaldikça ) namazdadir 31 Sabah namazinin 2 rekât sünnet, dünyadanda ve dünyada bulunanlardanda hayirlidir 32 Müminin serefi, gece namazinda dir; izzetide Insanlara muhtaç olmamasindadir 33 Kuran-i Kerimin ehli, Allahin ehlidirler ve gözdesidirler 34 Sizin en hayirliniz, Kuran-i ( Kerim ) örgrenen ve ögretendir 35 Kuran-i ( Kerim ) ( sesiyle ) güzellestirmeyen, ( kâmil mânada ) bizden degildir 36 Allah kime hayir dilerse, onu musibetlerle imtihan eder 37 Allah, sifasiz hiç bir dert indirmemistir 38 Bütün zevk ve safalari kesen ölümü, çok anin 39 Benim kabrimi ziyaret edene sefâatim vâcip olur 40 Sahur yemegini yeyin, çünkü onda bereket vardir 41 Kimki bir oruçluya iftar ziyafeti verirse, onun kadar ( oruç tutan ) sevâb alir 42 Mebrur Haccin ( adabina uygun olarak ) yapilan Haccin karsiligi ancak cennettir 43 Zem Zem suyu, ne niyetle içilirse ona göredir 44 Duâ ibâdetin kenisidir 45 Allahim ! Sen affedicisin, kerimsin, affi seversin, beni affet 46 Ya zel celâli vel ikrâmi çok söyleyin 47 Besmele çek, sag elinle ye, ve kendi önünden ye 48 Allahim ! Cinlerin erkeklerinden de, disilerindende sana siginirim 49 Övmek ve övülmek, benden ezayi gideren ve bana afiyet veren Allah' a dir 50 ( Allahim ! ) senin magfiretini ve affini dilerim 51 Allahim ! Beni güzel yarattin, huyumuda güzellestir 52 Müslümana sövmek isyandir, günahtir, onunla savasmakta küfürdür 53 Müslümana lânet etmek onu öldürmek gibidir 54 Hepiniz bir cobansiniz, ve hepinizde sürünüzden sorumlusunuz 55 Mümin mümin için, birbirini tutan yapi gibidir 56 Müslüman, diger müslümanlarin dilinden ve elinden güven içinde olduklari insandir 57 Mümin kendisi için sevdigini, kardesi içinde sevmedikçe ( kâmil mânada ) inanmis olmaz 58 Akraba ile ilgisini kesen cennete girmez 59 Insanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez 60 Yeryüzündekilere aciyinki, göktekilerde size acisin 61 Kendisine danisilan kisi, dogru olani söylesin 62 Kisi dostunun dini üzeredir; dolaysiyla kiminle dost oldugunuza dikkat edin 63 Hayâ imandandir, imân ise cennettedir 64 Sana süphe veren seyi birak, şüphe vermeyen seyi yap 65 Kisiye, yalan olarak, her duydugunu anlatmasi yeter 66 Rahmet ancak bedbaht kisiden çekilir 67 Allah ! her iste yumusakligi sever 68 Hos gör ki, hos görülesin 69 Mümin bir delikten iki defa sokulmaz 70 Bir kimseye, sabirdan daha hayirili, daha bol bir ( Ilahi ) vergi ve nimet verilmemistir 71 Kisinin, Islaminin ( dininin ) güzelliginden biri de, kendisini ilgilendirmeyen seyi terk etmesdir 72 Insanlara tesekkür etmeyen, Allaha sükr etmez 73 Gönül hosluguyla vermedikçe, müslüman kisinin mali helâl olmaz 74 Her iyilik, bir sadakadir 75 Her yas cigerde, ( canliya yapilan iyilikte ) sevap vardir 76 Gizli verilen sadaka, rabbin gazabini söndürür 77 Üstdeki el, altdaki elden hayirlidir 78 Kim ki utanilacak bir sey görür ve onu örterse, ( görmezden gelirse ) bir ölüyü ihya etmis gibidir 79 Kisi yapmis oldugu bir günahtan dolayi, ( gelecek ) riziktan mahrum kalir 80 Müslümanin müslümana kani, mali ve irzi haramdir 81 Cennete kovuculuk yapan girmez 82 Kalbinde zerre agirli kibir olan Cennete girmez 83 Bir kimse, komsusu kendisinden güven içinde kalmadikca cennete girmez 84 Bir müslümana, 3 günden fazla kardesine küs kalmasi helâl degildir 85 Bir müslümana, bir müslüman korkutmasi, tehdît etmesi helâl degildir 86 Zulüm kiyamet gününde, bir takim karanliklar olacaktir 87 Zandan kaçinin; çünkü zan, sözün en yalanidir 88 Çirkin söz, katilik ve kabaliktandir, katilik ve kabalik ise Cehennemdedir 89 Insanlarin Allah katinda en sevimsizi, düsmanligi cetin olandir 90 Huy haline gelen bir istekten, Allaha siginin 91 Içkiden kaçinin; çünkü o, her kötülügün anahtaridir 92 Sahrosluk veren hersey, sarabtir; her sarabda haramdir 93 Bizi aldatan, bizden degildir; tuzak kurmak ve aldatmak atestedir 94 Allah, kibirle elbisesini uzatana rahmet nazari ile bakmaz 95 Birbirinizi övmekten sakinin; çünkü: öyle yapmak, bogazlamaktir 96 Imân gaddarligi baglamisitir; gaddarliga mânidir; Mümin, gaddar olmaz 97 Bir kavme benzeyen, onlardandir 98 Her ümmetin bir denenmesi vardir; ümmetimin denenmeside mal ile dir 99 Dünya, müminin zindani, kafirin cennetidir 100 Pismanlik, bir tevbedir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|