Çilek Çeşitleri |
07-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek ÇeşitleriÇilek çeşitleri Pocahontas: Sofralık, derin dondurmaya ve sanayiye uygun bir çeşittirMeyve açık ve parlak kırmızı renkte, konik şekilli, iri, hoş kokulu ve oldukça düzgün şekillidir Bitkileri kuvvetli büyür, oldukça verimlidir Kloroza, Botrytise,kurağa ve değişik iklim koşullarına iyi dayanır Yetiştiriciliği bütün bölgelerimiz için uygundur Dorit (216): Sofralık yetiştiriciliğe uygun bir çeşittir Yuvarlak konik şekilli, meyve eti sert, aromalı, verimli ve oldukça erkencidir Ak- deniz Bölgesinde yetiştiriciliği hızla artmaktadır Botrytise dayanıklı, kloroza ve yaprak leke hastalığına duyarlıdır Douglas: Sofralık ve derin dondurmaya uygun olan bu çeşit konik şekilli, meyve eti sert, aroması iyi, oldukça verimlidir Kloroza duyarlı ancak Botrytise dayanıklıdır Yetiştiriciliği tüm bölgeler için uygundur Chandler: Sofralık olan bu çeşit konik şekilli, meyve eti sert, aroması iyidir Orta erkenci, yüksek verimli olan bu çeşit Akdeniz ve Ege Bölgesi için uygundur Kloroza duyarlı ancak Botrytise dayanıklıdır Seascape: Gün- nötr özelliğe sahip olan bu çeşit yuvarlak konik şekilli, meyve eti sert, aromalı, verimli ve oldukça erkencidir Akdeniz Bölgesi erkenci çilek yetiştiriciliğinde yaygınlaştırılması gereken bir çeşittirYaprak leke hastalığına duyarlıdır Selva: Sofralık olan bu çeşit konik şekilli, meyve eti sert, aroması ortadır Yüksek verimli olan bu çeşit Akdeniz, Karadeniz ve Ege Bölgesi için uygundur Kloroza duyarlılık orta, Botrytisc dayanıklıdır Camarosa: Sofralık yetiştiriciliğe uygun olan bu çeşit oldukça yüksek verimli olup kaliteli meyvelere sahiptir Meyve eti sert, çok iri ve aromalıdır Bitkileri çok kuvvetli büyür Akdeniz Bölgesi çilek yetiştiriciliğine uygundur Oso Grande: Sofralık yetiştiriciliğe uygun olan bu çeşidin bitkileri kuvvetli büyür Yüksek verimli olup, kaliteli meyvelere sahiptir Kloroza dayanıklıdır Akdeniz ve Ege Bölgesi için uygundur Red Chief: Derin dondurına ve sanayiye uygun olan bu çeşit uzun kcınik şekilli, meyve dış reııgi koyu kırmızı, meyve eti serttir Kloroza, Botrytise ve kızıl kök çürüklüğüne dayanıklıdır Honeoye: Derin dondurma ve sanayiye uygun olan bu çeşit konik şekilli, meyve dış rengi koyu kırınızı olup meyve eti serttir Kloroza, Botrytise dayanıklıdır Soğuk bölgeler için yetiştiriciliği uygundur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|