Atatürkün İnancı

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürkün İnancı

Bu yazıyı Atatürk'ün en yakın arkadaşı Salih Bozok'un anılarından yazdım

Başkomutanlık meydan savaşına on beş yirmi gün vardıAnkara'dan otomobille usulca çıkmış Akşehire gelmiştikBakıyordum,Mustafa Kemal Paşa durmadan sigara içiyor; gülen gözleri bir noktaya dikili susuyordu

Ne konuştu,ne birşey istedi ne arabanın lastiğinin kontrolü için durduğunun farkındaydı

Akşehir'e girdiğimiz zaman birden silkindi, elindeki sigarayı otomobilden fırlatıp bana sordu:

-Saat kaç?

Oysa saat bileğindeydiSöyledim

-iyi dediDemek üç buçuk saatten beri kuruyormuşum

-Kurduğunuz nedir Paşam? Anlayamadım!

Hiç, mühim değil

-Paşam yol boyu konuşmadınız,hasta falan olmayasınız?

Gülümseyen yüzünü yine bana çevirdiMustafa Kemal Paşa'da seyrek rastlanır bir mutlu ışıltı yüzünü dondurmuştuSağ elle dizimi tuttu:

-Göreceksin çok büyük şeyler olacak! İnanılmaz savaş vereceğiz bu topraklarda Her zaman söylerim ben askerliğin yalnız sanat yönünü severim, yaratıcılığa açık yanını! Askerlik sanatının ustaları, yeni bir savaş mimarisi karşısında hem düşünecekler hem mest olacaklardır! Son üç saatte yepyeni bir tablo meydana getirdimOnu seyredenlerden alacakları çok dersler olduğuna inanıyorum

VE İŞTE SALİH, ŞİMDİ DÜŞMANIN İŞİ BİTTİ!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com