Patates Pasta |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patates Pasta* İçindekiler: 5-6 Büyük boy patates 1 Demet dereotu 1 Büyük boy havuç 2 Yk Tereyağı Yoğurt Mayonez sosu için sıvıyağ ve pul yada toz kırmızı biber Hazırlanışı: Patatesleri soyup yıkadıktan sonra 1 yk kaşığı sıvıyağ, tuz ve 1,5 bardak kadar su ekleyerek ezilebilecek kıvama gelene kadar pişiriyoruz Pişen patatesleri önce 2 yk kaşığı tereyağı ile pürüz kalmayacak şekilde eziyor sonra da (Püre kıvamında oluyor) 3 eşit parçayaayırıyoruz İlk parçayı sade de yapabilirsiniz kaşar peynir rendesi de ekleyebilirsiniz 2 Parçaya rendeleyip biraz kavurduğumuz havucu ekliyoruz 3 parçaya da ince kıydığımız dereotunu Kek kalıbızımın içini varsa strech film ile kaplıyoruz yoksa hafif yağlayabilirsiniz En altadereotluparçayı koyup elimizle düzledikten sonra üstüne havuçlu parçayı en üstüne de sade yada peynirli yaptığımız patatesleri ekliyor ve tekrar fazla bastırmadan elimizle düzledikten sonra düz ve kenarlı bir servis tabağına aıyoruz Mayonez ve yoğurda çok az tuz ekleyerek karıştırıyor patates pastamızın üzerine bolca döküyoruz En son da kızgın yağda çok az beklettiğimiz biber ile sos yapıyoruz AFİYET OLSUN Kaynak: birtabakcom |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|