|
|
Konu Araçları |
ağlayanlarauzun, ardından, birşeyler, gidenin, kazanacaksınız, mutlaka, okuyun |
Gidenin Ardından Ağlayanlara!Uzun Ama Okuyun, Birşeyler Kazanacaksınız Mutlaka. |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gidenin Ardından Ağlayanlara!Uzun Ama Okuyun, Birşeyler Kazanacaksınız Mutlaka.Öncelikle bu yazımı açıp konumu takip eden, okuyan cümle kardeşlerimden Allah razı olsun Baştan uyarayım yazım uzun olacak, ama inşaAllah içimdekileri anlattığımda birkaç kardeşime yardımcı olabileceğim Güzel kardeşlerim, bilenler biliyor ama çok kısa yeniden anlatayım Yaklaşık 45 sene önce dersanemde bir kız gördüm ve ben bu kızla evleneceğim dedim İlk görüşte fen lisesi mezunuydum, iyi puan almıştım ve babamla tercih konusunda anlaşamadığımızdan 1 sene beklemeye karar vermiştim Başıma bunların geleceğini bilseydim babam ne derse yazardım Fen liseliler zorunlu sayısalcı olurlar Kızın eşit ağırlıkta okuduğunu farkettim Sadece işletme ve iktisat yazabiliyoruz ea'dan Zerre düşünmedim geçtim ea sınıfına 6 ay civarında bir tanıma sürem oldu ve güzelliğinin yanında oturup kalkmasından, mantıklı konuşmalarından, insanlara verdiği değerden çok etkilendim 6 ayın sonunda içimi açtım 17 nisan 2005 günü hayatımda büyük bir dönüm noktasıydı Başladık İlk sene belki 10 kez ayrıldık Bana ilk görüşte aşık olmamıştı Sadece benim gibi bir insanın ilgisini çekmek çok hoşuna gitmişti Bu sorunu aşmamız 1 sene sürdü Her ayrılığında Rabbime dua ettim Oda her ayrılığından sonra gidemedi döndü İkimizde ankarada iki farklı özel okulu burslu olarak kazandık Ben okulumun turizm işlerini devraldım Amasra, antalya, istanbul, kapadokya, çanakkale ve daha birçok yere defalarca geziler yaptık Hepsinde yanımdaydı Aynı yastığa başta koyduk Ancak ileride kocasına karşı mahçup olacağı hiçbir şeyi yapmadım ona Gelinliğinin üzerine taktığı kemerin hakkıyla takılmasını istiyordum Birlikteliğimizin 2 ve 3 senesinde hiç ayrılmadık Kız arkadaşımın annesi, anannesi, teyzesi hepsi psikolojik olarak sorunluydular kalıtsal bir hastalık olduğu söyleniyordu Annesi ve babası 15 seneden beri yıkılmak üzere olan bir evlilik içerisindeydiler Kız arkadaşım tüm ev işlerini yapardı, annesi pek birşeye dokunmadığından küçük kız kardeşine annelik yapardı Tamam diyordum "Rabbim sana şükürler olsun" Annesi ve babası kavga ettiklerinde, gece 2-3 lere kadar kendisini avuturdum Kız kardeşini alır dışarı çıkartırdım, annesi babası geçen sene boşandılar yanlarında ben vardım Annesi intihar etti ilk koşan bendim Annesi büyük bir alış veriş merkezinde kız arkadaşıma bağırdı, o da ilk iş bana telefon etti, 15 dakikaya yanındaydım Herşey ağır ağır yoluna giriyordu Ben Almanya'da staj ayarladım 4 aylığına Giderken sınavı olmasına rağmen sıfır almayı göze alıp beni uğurlamaya geldi Annemle sarılıp ağladılar Ben yurtdışı kültürünün çok farklı olduğunu gördüm ve ısrar ettim ona da erasmusa başvurması için Başvurdu Ben döndüm 4 ay sonra o gidecekti Hibeler geç yatacak dediler, babası "Kızım bende para yok yollayamam seni" dedi Baktım çok istiyor, Almanya'da ki stajımdan kazandığım paradan biriktirdiğim 1000 eurom vardı onu vermeye hazırlanıyordum ki amcası para yolladı Erasmus'a gitti 35 senedir birlikteydik o zamanlar Ben Allah kabul etsin 5-6 senedir 5 vakit namazımdaydım Gerek benim etkim gerekse babasının etkisiyle 2 senedir 5 vakit namazındaydı kız arkadaşım oruç tutardı bu sene babası kurban kesemedi, babasına para yolladı kurban kessin diye Böyle bir kızdı ve içi kadar dışı da güzeldi Dizine uzandığımda bir kere sarıldığımda tüm dünyayı unuturdum Erasmustayken partilere katılmaya başladı Daha sonra, benim onu kalıba aldığımı normalde onun böyle bir kız olmadığını, gece dışarı çıkmayı sevdiğini falan söyledi bana Neyse dedim, Ankara'ya döndüğünde hallederiz Dönmesine 1,5 ay kala ayrılalım dedi msn'den Gözden ırak gönülden de ırak olur derlerya, tepki vermeden tamam dedim Böyle bir sonuç beklemiyordu ve sonraki hergün defalarca arayıp Övünç ben sensiz yapamam dedi Gece 3-4 lerde mailler atıyordu Bense bir ilişki de 15 kez ayrılalım lafının geçmesini doğru bulmuyordum "Hayır, bitti" diyordum Babası yanına çağırdı birgün Onun beni sevdiğini, psikolojik bir sorunu olabileceğini, en azından gelene kadar idare etmem gerektiğini vurguladı ben sevmediğimden ayrılmamıştım ki Tamam dedim Türkiye'ye geldi Buluştuk, elimi tutmak istedi "Hayır, sana güvenmiyorum ben" dedim "Güven 1 saniyede kazanılmaz, 1 ömür yanında olduğumda bana güveneceksin"dedi Bu lafları çok duymuştum ve inanmadığımı belirttim "Nüfus cüzdanını ver, hemen evlenelim Kimseye birşey dememize gerek yok, yine çıkıyormuş gibi yaşarız ama ayrılmak istediğimde yasal bir engelimiz olur ki ben artık eminim senden ayrılamam ben" dedi Güvendim 1 kere daha Evlenmedik tabi ki ama artık tamam bir şey olmaz bize diyordum Bu süreçte ailelerimiz tanışmıştı babamlar tavla oynamaya, annemler kahve içmeye gidiyorlardı Türkiye'ye dönüp bana söz verişinden 8 hafta sonra, dedesinin ankaraya geldiğini ve benle tanışmak istediğini söyledi Pastamı aldım gittim Dedesi beni çok sevdi "kızımı gönül rahatlığıyla sana emanet ederim ben" dedi Bundan 1 hafta sonra, arada hiç kavga dövüş yokken beni aradı "Övünç bitti" dedi Elim ayağıma dolandı Verdiği sözü hatırlattım "o o zamandı, şimdi sana karşı hiçbir şey hissetmiyoum" dedi O kadar yüksekten düşmüştüm ki dibi bulmam 2 ayımı aldı Okuluna gittim, tüm okulunu karşısında ağladım Bir erkeğin ağlaması ne kadar zordur Yapma dedim, yaptı Sonradan öğrendiğime göre, o sıralar okullarında hip - hopçı geçinen bir tip buna asılıyormuş ve bu ilgi alaka hoş geliyormuş 4 sene hayatı paylaştığım kıza Ben karşısında ağlarken o bana "ben başkasından hoşlanıyorum" dedi Yıkıldım Tam okulundan ayrılacaktım ki aradı, konuşalım diye "Başka birinden hoşlanmıyorum sadece bitti, neden anlamıyorsun?" diyordu, bende "neden?" diyordum Bir sebebi olmadığını, uyuşmazlıklarımızın çok olduğunu, uzatmanın ikimiz içinde faydasız olacağını söyledi Ama ben nasıl ağlıyordum "Senin için ne yapabilirim?"dedi Bende çok arada birde olsa görüşebileceğimizi, belki böylece bitti dediği şeylerin yeniden başlayacağını söyledim "Tamam" dedi Tam 4 yıldönümümüzde 17 nisan 2009'da, arkadaş ortamında 4 kız 4 erkek bir kafede buluştuk Benimle fotoğraf çektirdi Sonra gitti akşam facebook'a koydu "Aaa dedim yumuşuyor herhalde" Meğersem sonradan kendisinin ağzından duyduğum bir ibareyle "Emre (hip - hopçı çocuk) kıskansın diye yaptım" dedi Ayrıldıktan sonra intihar dahil herşeyi denedim Rabbime karşı gelme korkusu olmasa yapardım Bu süreçte "senden midem bulanıyor" dan tutunda "sen benim hiçbirşeyim değilsin" e kadar birsürü laf yedim 4 sene boyunca sonsuz fedakarlıkla seven, her şeyine koşan, haklı olduğu konuda bile azarlamadan güzelce derdini anlatan bendim Haketmediğim bir sürü tepki alıyordum Cebimde ki 5 lirayı bölüşen insandım ben Hayatı paylaşmaya çalışan Daha sonra ettiği bir laf üzerine 20 gün kadar aramadım Bu kez o aradı Eften püften bir sebeple Bu süreçte burada defalarca sizden dua istedim, etmediğim dua kalmadı Ha dedim düzelecek aramız Sonra telefonda devamlı konuşmaya başladık Emre olayını anlattı, çocuğu reddettiğini falan Bende sevdamın büyüklüğü ile sarhoş olmuş olacağım ki ettiği lafların gerçekten hissedilerek edilmediğine karar verdim Buluşalım dedim, 3 aydır yüzünü görmüyordum Hayır dedi Hergün telefonla konuşuyorduk ama buluşmuyorduk Buluşursak bana "hayır" diyemeyeceğini, içinde birşeylerin tamamen ölmediğini falan söyledi Bende "o zaman hem kendine hem bana neden acı çektiriyorsun?" diye sordum Burdan bir kavga çıktı ve yine birbirimizi kırdık 1 ay kadar geçti bu sürenin ardından Şimdi öğrendiğime göre, benden ayrıldıktan sonra bir tango kursuna yazılmış Bu tango kursunda 30 yaşında bir hocası varmış Artık aralarında ne olduysa adam kardeşi (ki oda 25-26 yaşında tahminen) ile kız arkadaşımın arasını yapmaya çalışmış Çocuk bunu facebooktan eklemiş, 2 gün sonra sevgili diye hitap eden mesajlar atmış Benim oturmasını kalkmasını biliyor diye sevdiğim, aileme kadın bana eş çocuklarıma ana diye gördüğüm kız 2 gün içerisinde başkası buna sevgili diye hitap ederken bir tepki veremez olmuş Çocuk istanbulda yaşayan zengin bir ailenin zıpır bir çocuğuymuş yani Allah düşmanımın kızına musallat etmesin denilcek tarzda bir insan Ben aylardır dualar ediyordum Aylardır Rabbime yalvarıordum ben ne kadar yalvardıysam Allah bana onun kötü özelliklerini göstermeye başladı Namaz kılan, oruç tutan kız gitti, haftada 2-3 kere gece dışarı çıkan, içki sofralarında resim çektiren, birilerine kendini beğendirmek amacıyla mini etekli fotoğraflarını internete koyan bir kız geldi Gönül hala ismini sayıklasa da akıl artık "Duuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrr!!!" diyor Şimdi laflarım tüm terkedilenlere İyi düşünün "Sizin hayır dediğiniz belki de şerdir, şer dediğiniz belki de hayırdır" Bunu sadece Rabbim bilir Üzüleceksiniz, ağlayacaksınız Ben bir erkek olarak 4 ayın en az 3 ayı evde herkes uyuduktan sonra saatlerce ağladım Dualar ettim Ama şimdi bakıyorum da Rabbim benim duamı kabul etmiş anladığım kadarıyla, beni ondan uzak tutarak Beni Allahıma yaklaştıraak bir eşe ihtiyacım var, ondan uzaklaştıracağa değil Hatalı kararlar vermeden mantığınızla, sağduyunuzla, ilminizle hareket edin Şimdi güzel kardeşlerim sizden istirhamım, bana dua etmeniz Benim duam "dünya ve ahiretim için hayırlısı olacağın bir an önce karşıma çıkması ve gidenin yerini çok daha yoğun bir şekilde doldurması" Sizde dualarınızı esirgemeyin Bu kadar yazıyı okuyup sonuna kadar gelen tüm kardeşlerim Allah sizden razı olsun Rabbimin değirmeni yavaş döner ama güzel öğütür Kimsenin ahı kimsede kalmaz Bunu da merak etmeyin Dualarınızı esirgemeyin Yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|