İspanak'lı Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak'lı Pasta





Çok farklı bir lezzet ıspanaklı yaş pastayı mutlaka denemelisiniz

içindekiler
Keki İçin :
•250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı)
•4 yumurta
•1 su bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı şeker
•1 yemek kaşığı tereyağı
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
Muhallebi İçin
•4 su bardağı süt
•1 çay bardağı toz şeker
•2 çay bardağı un
•1 yumurta sarısı
•1 paket vanilya
Üzeri İçin :
•1 poşet krem şanti
•1 su bardağı süt
Ayrıca :
•2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
hazırlanışı
•250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın
•Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin Kıvamı krema gibi olmalıdır
•Kek için yumurta ve şekeri çırpın Sıvı yağı, tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip tekrar çırpın
•Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin
•Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C'de pişirin
•Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın Toz şeker ve unu tencereye alın ve karıştırın
•Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin Karıştırmaya devam ederek tencerin altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
•İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın
•Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın
•Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin Kestiğiniz kek parçalarını toz gibi olana kadar blenderdan geçirin Pasta hazırladıktan sonra üzerine serpilmek üzere kenara ayırın
•Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın
•Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın Üzerine krem şantiden bir miktar yayın ve ikinci kat keki üzerine koyun
•Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın
•Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin Bu işlem pastanızın üzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir


dır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.