Aramızda Kültür Farkı Var Nasıl Evlenelim? |
07-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aramızda Kültür Farkı Var Nasıl Evlenelim?Ben 26 yaşında, üniversite mezunu, Bursa'da yaşayan, özel bir şirkette çalışan kapalı bir bayanım Evin tek çocuğuyum, rahat bir hayatım var Bir arkadaşım vasıtasıyla bir beyle MSN'de tanıştıktan sonra birkaç defa görüştük Erzurumlu, Kars Üniversitesi'nde araştırma görevlisi Beş vakit namazında, içkisi, sigarası yok ama aramızda kültür farkı var Biz birbirimizden etkilendik Fakat beni düşündüren şeyler şunlar: Emekli olana kadar ailemden uzakta, Kars'ta kalacağız Orada iş bulmam da zor Beyefendi, "Ben gelirim, Kars'ta yaşarım dersen, her şeye varım 'Yok, ben gelmem' diyorsan, konuşmamızın manası yok" dedi Ben ona kıyamıyorum ama şartlar da bana zor geliyor Ne yapmamı önerirsiniz? (Rumuz: Bal) Bu çekincelerinizden dolayı büyük ölçüde haklısınız ama acaba aileniz ne diyor? Konuyu annenize babanıza açtınız mı? Onların kanaati nasıl? Olabilir mi diyecekler, yoksa hiçbir şekilde razı olmayıp bütünüyle karşı mı çıkacaklar? Madem evin tek çocuğusunuz, ailenize bağlısınız; bundan dolayı onların düşüncesi önemli Onun için önce ailenizle konuşun "Bakalım, düşünelim, konuşalım, tanışalım" derlerse sonrası kolaydır Fakat kesin olarak reddederlerse işiniz zorlaşır Herhalde onları yüzüstü bırakıp tek başınıza karar verecek durumda değilsiniz Anlattığınız kadarıyla konuştuğunuz o kişiyle aranızda evlilik için gereken şartlar mevcut Aynı inancı ve düşünceyi paylaşıyorsunuz Eğitim durumunuz aynı Bir bilim adamıyla hayat kuracaksınız Bu noktalar çok önemli Kültür farkını şimdiden fazla öne çıkarmayın Zaman içinde aşarsınız Türkiye bir kültürler mozaiğidir Kürt'ü Türk'ü, Doğulu'su Batılı'sı, Erzurumlu'su Bursalı'sı birbirleriyle ayrışmış, yabancılaşmış değiller Bugün bu şekilde kurulmuş çok sayıda aile var Belli bir anlayış içinde birbirlerini kabul ederek yaşıyorlar Bir yerde bunlar aşılmış durumda Ülkesi, ırkı, dili farklı olduğu halde o kadar evlilikler yapılıyor ki, artık dünya açık bir toplum haline gelmiş "Ailemden ayrı yaşayamam" diyorsanız, bugün sadece Avrupa'da 5 milyon kadar Türk var İnsanlar nerede iş buluyorlarsa orada yaşıyorlar Bunlar bir tarafa, ülkemizde güvenlik görevlileri başta olmak üzere, doğduğu yerin dışında yaşayan milyonlar mevcut Burada önemli olan nokta, birbirinizi kabullenmeniz, sevmeniz ve anlaşmanız; gerisi Allah Kerim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|