![]() |
Özlemin Rengi Var Mı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özlemin Rengi Var Mı![]() Özlemin Rengi Var mı? Sana doğrultuyorum yönümü, yüreğimi& Saçlarımı okşayan rüzgarlara, dipteki acılara, çığ düşmüş yollara& Sensiz kalmayı kaldırmıyor yüreğim kar yüreklim, ölümüne özlüyorum seni ![]() ![]() Seninle bir sokak başında buluşmak, sarılmak, saçlarının kokusundan öpmek, sarılmak, doyasıya kucaklamak istiyorum Ama sevgim ihanetlere yazılıyor, yetmiyor gücüm, yeniğim, çaresizim, acizim ![]() Ateşi sönmüş bir küldeyim, her yer karanlık; yalnız bırakılmış çöllere dönüyorum& Dön artık gittiğin diyarlardan ey sevgili& Yağmura hasret topraklar gibi çatlak çatlak dudaklarım ![]() Gel, özlemde gül damlıyor, gül de özlem! ![]() ![]() Gel, nisan yağmuru gibi yağ üzerime, söndür içimdeki ayrılık ateşini& Bil ki, sensiz hasretin ve acının yangınında kar yığını bir şarkıdır dudağımda zaman& Bil ki, sensiz bir yanı mecnundur kıyılarımın bir yanı leyla& Bir yanı Yusuf tur kuyularımın bir yanı Züleyha& Gel Allah aşkına yeter artık ![]() ![]() ![]() Ey sevgili aşk ehlinin sultanı, ey aşk iksiri, güzelliklerin yüreği, sevda mevsiminin en güzel iklimi gel artık ![]() ![]() Geniş ve yeşil çayırlar gibi seriyorum yüreğimi önüne ey kar gülüm, salkım söğütler gibi eğiyorum başımı önünde ![]() Özlemin doruklarındayım, bir kanat uzaklığında gökyüzü ![]() Ah! neylersin kınalım, dağçiçeğim neylersin ![]() ![]() Her Ren nehrine baktığımda hep gözlerini anımsarım ![]() ![]() Hatırlar mısın bilmem? Her gün bu saatlerde gelip hastahanenin önünde çıkışını beklerdim ![]() ![]() ![]() ![]() Ama şimdi hiç çıkmıyorsun içimden, her defasında dünya başıma yıkılmış bir şekil de geçiyorum o kapının önünde Her gece gözyaşımın şiirini yazıyorum, içimin acıdığını, içimin kanadığını çiziyorum, seni ölesiye sevdiğimi, özlediğimi söylemek bir anlam taşır mı? Özlemin rengi var mı? sarı mı, yeşil mi, mavi mi, kırmızı mı özlemin rengi? Her akşam bir şiirde kanarsa insanın kalbi, bin acı gelip saplanırsa yüreğine, çığ gibi büyürse yalnızlığı, artık ne teselli edebilir ki Nuri CAN |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|