Kör Ressam |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kör RessamAdı Eşref Armağan Amâ bir ressam Gözleri görmüyor ama, yüreği apaydınlıktı Onunla röportaj yaptım ve çok sevdim Ben sadece gözleri görmediği halde, resim yapan bir adamla konuşacağımı sanmıştım ama, harika bir insanla tanıştım Bir kere, hiç şikayet etmiyordu Bizim gözlerimiz görüyor, elimiz ayağımız tutuyordu ama onun kadar hayat dolu değildik Neşeliydi, keyifliydi, halinden memnundu Mızmızlanması yoktu Sinirlenmesi, kızması yoktu Hatta Ne güzel Dünyanın kirlendiğini söylüyorlar ama ben görmüyorum Görenler düşünsün diyebiliyordu Size ondan dinlediğim birkaç hatırayı nakletmek istiyorum - Birgün yolda yürüyorum Biliyor musunuz ben çevremdeki yolları ezbere bilirim Kazara birine çarpsam veya yönümü değiştirsem, zorlanırım Yolda yürürken, birşeye bastım Yuvarlak ve yaylı birşey Korktum Dengemi kaybedip düştüm Meğerse bastığım şey, bir kanalizasyon işçisinin kafasıymış Adam çok kızdı Bana kör müsün be adam? diye bağırdı Evetdedim Çok utandı Neyse, kalktım, üstümü başımı silkeledim Özür diledim Yönümü kaybettiğim için işçiye sordumPostaneye nasıl gidebilirim? Adam durdu, durdu ve ½u sarı tabelayı görüyor musun?dedi, Işte ordan sağa dön, yukarı Bir seferinde de evimize misafir gelmişti Gecenin üçünde kalktım, canım sıkıldı, resim yapıyorum Misafirimiz sıkışmış, kalkmış Lavaboya doğru yürürken bana çarptı Uyku sersemliğinden olacak çok korktu Yahu ne yapıyorsun bu saatte?dedi ;Resim yapıyorum Allah akıl fikir versin Işığı yaksana Derin bir iç geçirdim Kırk yıldır hiç aklıma gelmedidedim Başka bir gün, bankada oturmuş sıramı bekliyorum Yanımdaki adam: Merhaba dedi Merhaba efendim dedim Bak, yarın saat 10 da burda olacaksın tamam mı? Yoksa fena yaparım! Ben mi? Tabi ki sen! Kiminle konuşuyoruz? E, pardon niye geleceğim? Bak hâlâ konuşuyor Ben gel deyince geleceksin Yoksa sıkarım ayağına Korktum Peki gelirim dedim Adamın konuşmalarının çoğuna cevap verdim Ama sonradan kendime çok güldüm Neden güldünüz? Meğer adam cep telefonu ile görüşüyormuş iyi mi? (Herkesin Bir Hikayesi Var) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|