![]() |
Bitişin Çığlığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitişin ÇığlığıKararınız ne olursa olsun acı çekeceğinizi bildiğiniz durumlarda, bir karara varmak çok güçtür ![]() ayrılıkların da başlangıcında ![]() Bir şey olur, bir şey yaşanır ya da olması gereken gerçekleşmez ![]() İşte o zaman içinden bir parça kopar insanın ![]() "Bu bana göre değil, hak etmiyorum ben bunları" diye düşünür ![]() Aşk varsa, sevgi oluşmaya başlamışsa, başını hızla bir yere vurduğunda hissettiği acıdan daha keskin bir acı kaplar ruhunu ![]() İsyan etmek, bağırmak, çağırmak, "kendine gel, yaptığını fark et" demek ister ![]() İlk sarsıntı bazen bir kucaklaşmayla, bazen bir özür ya da özrü sembolize eden bir davranışla, daha kötüsü bazen hiç konuşulmadan geçer gider ![]() Ama ardı arkası kesilmiyorsa incinmelerin ya da farklılıklardaki yansımaların, yürekteki acı büyür iyice ![]() Ve başlar çatışma ![]() Yürek, ilkel toplumlardaki tamtamların çığlığıyla sarsılırken, akıl yüreği sakinleştirmeye, çözüm üretmeye çabalar ![]() Paramparça hisseder kendini insan ![]() Benliğe, doğrulara, sağlıklı birlikteliğe duyulan özlemle, sevgiliye duyulan özlem arasında takılı kalır ![]() İlkel çalgıların ve çığlığın ritmi artarsa eğer, yani var olanlara yenileri eklenirse, akıl daha çok frene basar ![]() Bu kez "kendine gel !" denen, kendisidir ![]() Çünkü aynada görülen, göz kapakları düşmüş, dudakları sarkmış yüz, artık mutlu degildir ![]() Yapılacak tek bir şey vardır ![]() "Ya olduğu gibi kabul et ve acı çekme ya da çık git ![]() " Bilir bilmesine bunu yürek de, gitmeyi istemez ![]() Bedenini uzaklaştırmayı değil, onu göğsüne sokmayı ister ![]() Sarılmak, daha çok bir olmak ![]() Hele bir de paylaşılan zaman ve yaşam parçaları çoksa, umutlar ve hedefler beraber konduysa, emek harcandıysa var olmak için, daha da güçleşir gitmek ![]() Tüm bunlar yaşanırken benlikte ve ruhta, artık bir arada oluşun da tadı kalmaz ![]() Çünkü, ne bir olunabilir bu sorularla, ne de gidilebilir bu özlemle ![]() her soluğa denk düşer böylesi zamanlarda ![]() "Seni Seviyorum" o ilkel sestir aslında ![]() Sevgi yener mi aklı? Bazen ![]() yeniden hayal kırıklığına uğramaya hazır oluş halde sürer ilişki ![]() Kişi, bilir bir gün bağların kopacağını ![]() kopuşu geciktirmeye yarıyordur davranışları ![]() Bazen de akıl galip çıkar, yüreği de yanına çekerek ![]() "Tamam" diye düşünür insan ![]() ![]() Bedeninin sıcaklığını, sarılmasını özlüyorum ![]() Ama kumaşın dokuması farkli işte ![]() ![]() Farklılıklar, olanlar ya da olmayanlar bu kadar sarsıyorsa beni; kendimi, 'ben'ime olan saygımı korumak için bitirmeliyim ilişkimizi ![]() " Ve geriye dönüp yaşananlara bakar ![]() "Denemediğim yol kalmış mı? Yeterince süre vermiş miyim sorunların çözümü için? Çaba göstermiş miyim gerçekten?" diye sorar ![]() Her şey denenmişse bile, son bir sanş vermeden ilişkiye, çıkıp gidemez ![]() yaşatmaya çalışırım sevgimi ![]() anlatmaya, anlamaya çabalar, olamazlığına emin olmadan koparmam içimdeki duyguyu "diye düşünür ve yaşar ![]() farklılıklar aşılamaz boyutta değilse, çözülür sorunlar ![]() Ama aksi durumda, tek yol kalır hayatta ![]() ![]() Hem de gelişi olmayan bir gidiş ![]() Denenmiş elbisenin provasının olmayacağını bilerek, geride hiçbir şüphe, akılda hiçbir keşke, yürekte hiçbir ümit bırakmadan, çıkıp gidilir ![]() Acı çekilmez mi? Hem de nasıl çekilir ![]() Yine de bilir ki insan, beraber olduğu sürece hep acı çekecek, acı çekme ihtimaline karşı hep tetikte duracak, mutluluk,huzur üretemeyecek ![]() Bu yüzden haykırır yüreğinin olanca gücüyle: "Hadi şimdi vurun bakalım tamtamlar ![]() Şimdi daha hızlı, daha güçlü çığlıklar atın ![]() Başka ses duyamaz hale getirin beni ![]() Ama ben gidiyorum ![]() Çünkü bir süre sonra susacağınızı biliyorum ![]() Alın bir vuruş da benden ![]() gönderilen sevgiliye, içimdeki acıya! Yine de gidiyorum ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|