Neden Ağlıyorum Ki

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Neden Ağlıyorum Ki

Neden Ağlıyorum Ki yaşam hikayesi - Eser Akpınar yazıları

Akşam, iyice yerleşti şehrimin kubbesine Denizi görmek umuduyla bakıyorum camdan, göremiyorum Kalın bir perde inmiş gibi görmeye alışık olduğum görüntünün üzerine Sis mi, bacalardan çıkan duman mı? Bilemedim

Gözlerimdeki ağırlık ne? Kirpiklerimin ucunda takılı kalmış bir şeyler var gibi

Ağlıyorum!

Nereden çıktı ki bu ağlamak şimdi?

Seni hatırladım desem; unutmadım ki hatırlayayım

Seni düşündüm desem; düşünmeden geçen bir anım bile yok ki

Hani dün de gitmedin

Sahi ne kadar oldu sen gideli?

Üç ay

Çok olmamış

Gelişinin üstünden geçen altı yılın yanında, üç ayın lafı mı olur?

…/…

İlk geldiğin günü hatırladım, şimdi Nasıl çıkmazlar içindeydim Bataklığa saplanmış, çırpınıp duruyordum Kurtulmak için sağa, sola uzanan ellerim, değivermişti ellerine Sıkıca yakalamış ve çıkartıvermiştin beni, o bataklıktan

Ne kadar tedirgin yaklaşmıştım sana, hatırladın mı? Ne kadar ürkektim, o günlerde Sevgiye, insanlara, sözlere, duygulara inancımı yitirmiştim

İnanılmazdı sabrın “Anlat” demiştin Anlatıvermiştim, bir çırpıda Bıkmadan dinlemiştin, beni

Hiç dokunmamıştın, yüreğimin yaralara ayrılmış kısmına Kalan küçücük yere sığdırıvermiştin, kocaman sevgini

Ne zaman aşık olmuştum sana? Uyandığım bir sabah, gezdirirken düşüncelerimi aklımın dehlizlerinde, o cümle dökülüvermişti dudaklarımdan: “Ben, aşığım

Nasıl korkmuştum, anlatamam “Yine mi ya? Yine mi?” Diye sızlanmıştım, duvardaki küçük sineğe Sinek bile korkarak süzülmüştü, ince çatlaktan içeriye

Altı yıl

Sanki hep vardın, hayatımda Seninle doğmuş, seninle büyümüş gibiydim

Ya sonra?

Onca kırgınlık, kızgınlık

Nice “Hoşça kal “ ve “ Merhaba”

Koskoca altı yılın sonunda, geldiğimiz noktada, farklı şeylere “ Sevgi “ demeye başlamıştık

Anlayamıyorduk, birbirimizi Dinlemiyorduk galiba?

Gereksiz yere hırpalıyor, hırpalanıyorduk

“Son” yazısını ikimiz de görüyorduk ama kelimelendiremiyorduk

“ Yarimsin “ demiştik, birbirimize Ama en derin, en çıkışsız yar’a atlıyor gibiydik, birlikte

Bir gece, seninle yattım

Uyandığımda, gitmiştin

Küçük bir kağıtta: “Sana yarimsin demiştim ya? Anladım ki aşk; uçurumdan düşmek gibi bir şeymiş Sanırım bu yüzden sevgiliye " yar " deniyor Ne seni düşürmek, ne de kendim düşmek istemiyorum Hoşça kal “ yazıyordu, el yazınla

“ Merhaba “sı olmayan / olmayacak son “ Hoşça kal

…/…

Kirpiğimin ucundaki damla, usulca süzüldü yanağıma İncecik bir iz bırakıp, çeneme doğru aktı ve kayboldu, sol göğsümün kıyısında

Senden geriye kalan buydu: Minik bir damla

Ve

Yanağımdan daha derin bir yerde, yüreğimin yaralara ayrılmış bölümünde, sana ait bir köşe…

Eser Akpınar

22022011

İzmir

Not: “ Aşk, uçurumdan düşmek gibi bir şey, işte bu yüzden sevgiliye “yar” denir “ Söz, Mevlana’ya ait

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com